Стефан Командарев ще снима “Съдилището” в Ивайловград

стефан командарев, съдилището, в ивайловградБългарският режисьор Стефан Командарев ще снима новият си филм „Съдилището“ в Ивайловград.

Талантливият режисьор, чието дело е един от най-успешните проекти в новото българско кино „Светът е голям и спасение дебне от всякъде”, е харесал Ивайловград и няколко села в общината за снимките на игралния филм „Съдилището”. Не е тайна, че Командарев явно е харесал нашият край и посещава Ивайловград вече няколко пъти през тази година.

„Съдилището” е драма по истински случаи от региона на Ивайловград, в която се разказва за отношенията между баща и син, извършено и премълчавано престъпление в миналото, изтърпяване на наказание за злодеянието в настоящето и реабилитация чрез изграждане на чешма в село Белополяне.

За първи път проектът „Съдилището“ е представен на София Мийтингс 2009 в рамките на 13-ия Международен София Филм Фест, където предизвиква огромен интерес. Самата реализация идва след спечелването на първо място и финансиране на есенната сесия на Националният филмов център от 2011 г. Там „Съдилището“ получава най-високо признание измежду други 79 кино проекта.

Самите снимки на филма ще започнат тази есен, като първите екипи за декорация ще пристигнат в Ивайловград в края на месец август. Около 50 души снимачен екип се очаква да пристигне в Ивайловград. Освен явната икономическа полза за хотели, ресторанти и магазини, ще бъдат наемани местни хора, които да участват в направата на декорите и ще подпомагат снимките.

Очаква се също, позадрямалото и изпаднало в летаргия ивайловградско общество да получи интелектуален „ритник” чрез присъствието на режисьори, сценаристи, актьори, продуценти и съпътстващия ги медиен интерес.

Същевременно ще се срамуваме от „прекрасната“ ни инфраструктура и боклуците нахвърляни навсякъде, но надявам се, ще съумеем да ги компенсираме с гостоприемство и хубаво червено вино.

9 thoughts on “Стефан Командарев ще снима “Съдилището” в Ивайловград”

 1. Това е доста добра новина, но дано не стане както при снимките на “Непобедимите 2” ❗

  Reply
 2. И аз снощи разбрах от човек от екипа. Само да не компенсираме гостоприемството в стил “Мила от Марс” с масов побой на “Дупката” + безпомощна реакция на милицията а ла:
  “- Ами ние нищо не можем да направим, щото сме рода с местните бабаити”
  Просто искам да помоля широката общественост, да се въздържа от изтъпления от типа:
  ” – Дай една цигара ши тъ е*а у звездата” или
  ” – Къв си ти ‘уе, ти ‘ба мамата”

  Не че не съм присъствал такъв род снимки и в столично заведение, но е доста по-характерно за дома т’ва поведение…

  Reply
  • Написаното “съумеем да ги компенсираме с гостоприемство” има предвид точно това :mhihi: а не селски бабаитлък, следствие от погълнатите огромни количества алкохол. Както се казваше в една песен “Щом се напия да ставам мъж и да се бия.” :mhihi: :mhihi:

   Reply
 3. За едни “интелектуален ритник”
  за други “финансов”
  за трети “медиен”
  за мнозинството по една студена вода 😀

  Reply
  • bg Как може само негативното да се вижда и предвижда !Призовавам към позитивно мислене, дори и умерено !

   Reply
 4. Малееее,Ивайловградчани колкото са си във филма,сега хептен ще втаса работата 😀 😀 😀 😀 😀

  Reply
 5. Малеее,сега цялата прогимназия ще се втурне да участва във филма.Не знам как ще ги озаптят децата.Като знам с какви претенции за актриси и актьори са не знам как ще им платят хонорарите. :mrgreen:

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.