Специален поздрав за ивайловградчани!

поздрав, ивайловград, поздрав за ивайловградчаниС непрестанни летни хитове от знайни и незнайни фирми биват поздравявани ивайловградчани!

В последно време Ивайловград беше разкопаван от кой ли не! Всеки идва и дълбае, където му е кеф и си заминава. Без да го интересува, че трябва да оправи щетите, които е нанесъл на града! И така, докато има къде да се дълбае. Вече дори имам чувството, че целта на всички знайни и незнайни разкопаващи е, да превърнат Ивайловград в копие на Дрезден след бомбардировките от 1945 г.

То не бяха фирми, които щяха да оправят пътя, то не беше ВиК, а сега се развихри и т.нар. Енерго. Всичките се надпреварват да разкопават Ивайловград, като накрая не остане една здрава улица или тротоар, а само купчини от строителни отпадъци и павета, явно поставени не на мястото си.

Странно защо обаче, никой не го интересува, че има разкопки в Ивайловград, които стоят така вече години. Разкопки, които загрозяват града ни, създават опасности за движението, чупят автомобилите ни и отвращават малкото туристи, излъгали се да дойдат в този забравен от бога и царя, разкопан район. И не само, че на никой не му пука, ами и се позволява на нови и нови „археолози“ да копаят, където им скимне.

P.S. Създаването на дупки по улиците и купчини с павета, явно е някаква си пролетарско-социалистическа архитектурна приумица, дето нормален човек не би я разбрал, ама на. Явно някой хора си я разбират и харесват…

археолози в ивайловград, разкопки, забележителности, ивайловград, забележителности в ивайловград

археолози в ивайловград, разкопки, забележителностите, ивайловград, забележителности в ивайловград

археолози в ивайловград, разкопки, забележителности, ивайловград, забележителностите в ивайловград

археолози в ивайловград, разкопки, забележителности, ивайловград, забележителности в ивайловград

археолози в ивайловград, разкопки, забележителности, ивайловград, забележителности в ивайловград

археолози в ивайловград, разкопки, забележителности, ивайловград, забележителности в ивайловград

археолози в ивайловград, разкопки, забележителности, ивайловград, забележителности в ивайловград

археолози в ивайловград, разкопки, забележителности, ивайловград, забележителности в ивайловград

археолози в ивайловград, разкопки, забележителности, ивайловград, забележителности в ивайловград

археолози в ивайловград, разкопки, забележителности, ивайловград, забележителности в ивайловград

археолози в ивайловград, разкопки, забележителности, ивайловград, забележителности в ивайловград

16 thoughts on “Специален поздрав за ивайловградчани!”

 1. Щеше да е чудесно, ако запетайките не бяха разхвърлени из текста на статията, така както са намятани паветата из Ивайловград. И не че имам желание да се заяждам, обаче можеше на няма “дупки” в граматиката, по-големи от тези из ивайловградските улици.
  Би било разбираемо само ако това е някакъв специфичен стилистичен похват, който да създава по-пълна представа за състоянието на инфраструктурата на родния град чрез внушения. Нищо лично, мен също никак не ме радва настоящото положение в Ивйловград… 😛

  Reply
  • Яко! Преди се заяждахте за някой правописна грешка, сега за запетайки :mhihi: Ама чунким вие знаете къде се слагат :mhihi: Проверете си текста, преди с него да подхвърляте забележки :mhihi: И да добавя, не моите са много, вашите са малко :mhihi: Можеше да се постараете поне с името на града ни 🙄

   Опппаааа. Сега забелязвам и още нещо :mhihi: Като се пишете The Grammar Nazi, знаете ли какво означава? :mhihi: Ако е така, защо тогава допускате каквито и да било грешки :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

   Reply
  • Само да добавя. Тия неща просто ги нахвърлям за 2-3 мин. Нямам редактори, не съм журналист и това не е статия, а пост :mhihi: Дори се получава така, че след като съм постнал нещо, ми пишат познати да ми казват, че има безсмислени изречения. За мен обаче е по-важно, да видят хората 💡 А за грешките, всички правим такива :mhihi:

   Лошото е, защо винаги се намират такива екземпляри, да отклоняват фокуса от темата ❓

   Reply
   • Никой не вижда това, което правиш и защо го правиш, а всеки гледа кой какви грешки допуска и му се присмиват. Защо никой не се погледне в огледалото и види аджеба за къв бастЪн иде реч?! Само така Митко. Всеки път влизам с нетърпение в твоя сайт и очаквам да видя още някоя нова статийка с правописни грешчици! Само напред и нагоре приятел!

    Reply
 2. Аз искам да добавя, че това са снимки само от една 15 минутна разходка из централната част. Ама буквално почти няма улица или тротоар който не е разкопан. То това вече наистина на нищо не прилича. А не съм се врял из малките улички на града – там вече нямаше да ми стигне лентата на фотоапарата.
  Наистина не разбирам, защо общината поне ръбовете по започнатия международен път не оправят? Наистина не разбирам?!

  Reply
 3. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: iskam : :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

  Reply
 4. Това със пътните знаци много грозно та съгласно чл.3 ал .1 Лицата, които стопанисват пътищата,
  ги поддържат изправни с необходимата маркировка и сигнализация за съответния клас
  път, организират движението по тях така, че да осигурят условия за бързо и сигурно
  придвижване …… какви красиви думи само !
  Чл. 6. (1) Юридическите и физическите лица, които стопанисват пътя, са длъжни:
  1. да ползват за оборудване на пътищата пътни принадлежности, отговарящи на
  съответните изисквания на стандартизационните документи;
  2. да поставят или да променят принадлежностите по т. 1 само по проект, утвърден от
  компетентните органи;
  3. да поддържат организацията на движението така, както е определена и съгласувана
  от компетентните органи;
  4. да вземат своевременно мерки за отстраняване на препятствията по пътя и за
  осигуряване на условия за безопасно движение.
  Общината в случая е собственик !
  Чл. 8. Пътните знаци, пътните светофари, пътната маркировка, допълнителните и
  други средства за сигнализиране трябва да отговарят на съответните изисквания на
  стандартизационните документи
  Чл. 4. При необходимост движението по пътищата се регулира от
  упълномощени за това длъжностни лица. От общината да хващат палките и до всяка дупка чиновник
  Този обърнатия знак на главната би трябвало да значи – Б1 Пропусни движещите се по пътя с предимство! Яко !!!!!
  Паветата са общинско имущество демек на всички ни !
  Те на всички ама сме избрали едни хора да управляват общинското имущество .
  Кой отговаря за инфраструктурата на общината изключая кмета … някой ресорен такъв ? Име някакво ???

  Reply
  • Пууууу, най сетне място където смятам да си споделя едно от нещата което ме дразни изключително. става въпрос за разположението на знаците за движение по пътищата и не толкова тяхното логическо поставяне, колкото физическото им разположение до пътното плътно.
   Една от двете ми забележки към поставянето на знаците е височината им, в Ивайловград долния им край е на височина около 160 – 170 см. Съгласно чл. 16 ал. 5 от НАРЕДБА № 18 oт 23.07.2001 г. за сигнализация на пътищата с пътни знаци
   Чл. 16. (5) В населени места разстоянието от настилката на тротоара до най-ниско разположената точка на пътния знак или допълнителната табела, поставени отстрани на платното за движение, е не по-малко от 2,25 m.
   Сами можете да си направите изводите доколко е законосъобразно разполагането им, и искам да ви кажа че ме интересува не токова спазването на правната уредба в БГ, колкото безопасността ми и тази на познатите ми (като знаем знаците са с доста остри и режещи ръбове) и ми се ще да помоля администратора да качи някоя снимка на въпросните знаци с човек за мащаб, а ако е по търпелив да почака малко за да заснеме още някоя разкървавена от знак пешеходна глава че да стане работата още по ясна.
   Другото което още повече ме дразни е разстоянието на въпросните знаци от платното за движение. съгласно чл. 16 ал. 2 и 3 от цитираната наредба:
   Чл. 16. (2) Разстоянието от границата на платното за движение до най-близката точка на пътния знак е от 0,5 до 2,0 m.
   (3) Допуска се в населени места при липса на друга техническа възможност разстоянието по ал. 2 да е не по-малко от 0,3 m.
   Викам да им пейстна една рисунка на господата „поставящи“ че да видят, дано да го разберат този сложен чертеж (пак от същата наредба) и да стана господа „поправящи“

   Знака които е до параклиса от дясно на пътя при влизане в града е направо над пътното платно и при опит за избягване на ръбовете в асфалта и преминаване плътно в дясно на платното (примерно с мотоциклет) където има около 10 см неразрушен асфалт (отчитайки и височината на знаците) се получава така че срещу лицето ти е половината от знака. В този момент започваш да мислиш дали да отнесеш знака с каската или да наклониш мотора наляво и да избегнеш удара, ако го наклониш така че да избегнеш удара започваш да стискаш палците на краката гумата да държи достатъчно и да не се плъзнеш по асфалта, на някой това може да му е забавно ама мене не ме КЕФИ!!!!!!!!!!

   Reply
   • Съд за общината !
    За спукана гума !
    Спукан картер !
    Строшен шарнир !
    Изкълчен крайник !
    Във всеки автомобил рулетка и на всеки акт и фиш опъвай мери снимай !
    С огромна радост ще се “сборичкам” при кадията с милиционерите и общинарите 😈

    Reply
 5. Не е приятно,но е нормално за една водопроводна мрежа с ентернитови тръби на над 40 годишна възраст:( /повечето “разкопки” са заради водопровода/И както казах и в придишни постове,нямаше да има такива теми ако имаше информация от общината:(

  Reply
 6. “Копа, копа с търнокопа,
  копа черната земя.
  Копа, копа да изкопа
  бригадира нормата.”

  Копаят, защото търсят гърнето…
  или дипломата на главния архитект.

  Reply
 7. На първа, втора и десета снимка знаците са супер неправилни от където и да ги погледнеш!

  Reply
 8. Онази шахта при “ВиК” вече е заприличала на пирамидка от сложените клонки 😆

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.