Резултати от ревизията в община Ивайловград

ревизия, финансова, община ивайловградРевизията на предходното управление на община Ивайловград е установила 16 нарушения за последните година и 10 месеца.

Агенцията за държавна финансова инспекция на Министерство на финансите е изпратила своето заключение от извършената финансова инспекция на работата на община Ивайловград за периода 2010-2011 г. При тази проверка са съставени 12 броя акта за установяване на административни нарушения по Закона за обществените поръчки, Закона за общинската собственост и Закона за концесиите. Отделно проверяващите са констатирали още 4 броя нарушения, за които са изтекли нормативно установените срокове за налагане на административно-наказателна отговорност. Девет от нарушенията касаят дейността на бившия кмет на община Ивайловград, а три от тях тази на бившия временно изпълняващ длъжността – Георги Тодоров.

Докладът от ревизията е връчен на бившия кмет на общината Стефан Танев и бившия временно изпълняващ длъжността кмет на Община Ивайловград Георги Тодоров. Община Ивайловград е изчакала законовия 14-дневен срок, в който засегнатите страни имат право да обжалват, като в Агенцията не е постъпило възражение от страна на г-н Танев. Възраженията от страна на г-н Тодоров не се били приети и констатациите остават непроменени, както е отразено в доклада.

Това е официалната информация, която е предоставена от община Ивайловград. За нас остава да се чудим, какво всъщност е установено от проверката и дали ще има нещо друго освен констатации?

P.S. И като няма кой да попита, ще попитам пак аз – ощетен ли е бюджета на общината, т.е. гражданите на Ивайловград и с колко?

Източник – ivaylovgrad.org

14 thoughts on “Резултати от ревизията в община Ивайловград”

 1. какви са резултатите от проверката или гарваните се надишват защото миришат еднакво

  Reply
 2. Онзи дето в конкурс щеше да участва тц тц тц …..
  За 40 дни кметуване 3 акта за нарушения на тъпанара !
  Шампион 😀

  Reply
  • Гошо не е такъв човек.Натопили са го останалите и после го прецакаха.Така правят с приятелите.Използват ги и след това ги прецакват.

   Reply
   • Как го “натопиха” ?
    Той не беше ли зам. кмет 10 години или това е малък стаж за добиване на рутина ?
    Като е надробил глупости да ги изсърба !
    Оправдателна “присъда” може да получи в съд но не и в обществото .
    Просто Гошо “умното” е комунист и както предшественикът си капитализира всичко – дори и грешките му !

    Reply
    • Какво си се заял с този Георги Петров !? Завиждаш ли му , искаш да се равняваш с него ли ? Ама за тази цел трябва да станеш най-напред зам. кмет , та да е равен старта !
     Да попитам : имал ли си началник , който “съчетава” служебните и личните интереси и ти трябва да придаваш законен вид на всичко това !? /дали има друг вид началници ?!/
     Ако е не – значи не ставаш за заместник ; ако е да – значи няма какво да се коментира !

     Reply
     • Имаш желязна логика !
      Значи вземам един бик / зам. Кмет/ + 10 хлебарки /началници/ за да е равен старта .
      Анализирайки въпросната съвкупност с Ленински подход стигам до умозаключението че една хлебарка тежи 104 кг . Нещо такова си написал !
      Толкова да изТЪПея не ми е позволено .
      Кефи ме прякора и ти ме кефиш и ако имам телефона ти веднага ще ти звънна .
      Опазил ме Господ да се равнявам по кумира ти .
      Интересува ме ЩЕТАТА нанесена от некадърност .
      Искам цифри !

 3. дрън, дрън та пляс. Такива глупости сме ги слушали, слушали, действият трябват .

  Reply
 4. Добре, че си ти, Митко, да питаш. Иначе ще продължат да си живеят в Ивайловград в неведение и няма кой един въпрос да зададе.

  Reply
 5. “jb” ,като гледам , май кумира не е мой ,ами е твой , понеже мисълта за него запълва почти всичкото ти време !/виж си коментарите!/
  Много си се отнесъл в словоблудстването с възможно най-неподходящия пример. Много интересно “умо”заключение ,а относно подхода – щесе радвам да не е генетично заложен .
  Както,предполагам,знаеш :”всиччки сме невежи , само че в различни области ” според Уил Роджърс, така че и тук не можеш да бъдеш съдник ; отделно е правото за това .

  p.s. искаш цифри -има ТИЦ /РИЦ ,ОИЦ/ – вземи си ги .

  Reply
 6. Аз ,като по-прост , да попитам : няма ли кой да направи ревизия на СЕГАШНОТО управление ?
  Сигурно има какво да излезе наяве. Например : милата ни кметица още е председател на читалищното настоятелство на ч-ще “Пробуда 1914” (понеже има и “Пробуда 1915 , -1916,-1917 ….и т.н. -още цял куп в нашия град – моля да не ги бъркате).
  Като представител на “GRAWE”-ЗАСТРАХОВАНЕ някоя си Софка Шопова събира паричките (пардон -застрахова ги) на подчинените на кметицата , с която , разбира се , тя няма нищо общо , само дето й е дъщеря (незначителна подробност).
  Една широко скроена селска кметица (откъдето и да я погледнеш) съвсем случайно е сестра на съпруга на кметицата.
  Чак тук ми мирише на конфликт на итереси…….(май имаше такава комисия)!
  Това (а и още доста) е само върха на айсберга – знам , че има и подводна част…….

  Reply
  • Админ, преди време ти написа статия “Какво прави Масларова в Ивайловград”. Сега спокойно можеш да напишеш друга “Какво прави Даниел Хаджиев, синът на Златил Хаджиев, братовчед на кметицата, в Ивайловград?!” Знаеш ли на какви неща ще се натъкнеш?! Ти просто създай статията и ще се убедиш сам?!…

   Reply
 7. Точно тази широко скроена селска кметица е с основно образование и има наглостта да си “повиши” образованието като си купи диплома за средно-специално образование без да знае каква специалност е завършила. И кара поредния четвърти мандат…

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.