Решават съдбата на медицинския център в Ивайловград

болница в ивайловград, болница, ивайловградЕдин от последните лекари в града – д-р Теохарова, която е управител на медицински център, напуска своята работа, а може би и Ивайловград.

Г-жа Теохарова е подала молба за освобождаване от заеманата от нея длъжност, няколко дни след като е приет годишният финансов отчет на медицинския център. Предполага се, че молбата й за освобождаване ще бъде разгледана на следващата сесия на Общинския съвет.

Годишният финансов отчет на медицинския център бе приет от Общинския съвет в края на месец май 2012г. и веднага след това е постъпило заявление от д-р Теохарова, което включва тримесечно предизвестие за прекратяване трудовите правоотношения. Интересно е, че спрямо предходните години в отчета за 2011г. се наблюдава рязко покачване на разходите, включително и за заплати, и в пъти по-високо финансиране от страна на община Ивайловград.

На следващото заседание на общинския съвет освен молбата на д-р Теохарова ще бъде решена и съдбата на самия медицински център. То е насрочено за 27.08.2012 г. /понеделник/ от 17.00 часа, като дневния ред включва следната точка – „VІ. Прекратяване на „Медицински център – Ивайловград” ЕООД, гр. Ивайловград.“.

И така, въпроса със закриването на медицинския център в Ивайловград ще бъде решен в понеделник, като за много от гражданите на общината това ще е поредното социално сътресение. За други ивайловградчани обаче съществуващият медицински център дори не беше спирка при налагаща се медицинска помощ. Все пак в Ивайловград всички помним, че последните години много други лекари напуснаха града ни – д-р Петров, д-р Яков, д-р Якова, д-р Прусалкова, д-р Кайрякова, д-р Юнаков и т.н., а в болницата в Ивайловград останаха повече такива, които само на хартия бяха там.

Дали ще бъде правилно предстоящото решение за закриването на здравния център само времето ще покаже, но от друга страна не можем да не отбележим, че не е правилно да се разходват значителни общински средства, а да липсва адекватна медицинска помощ!

Ако медицинският център бъде затворен, единствената алтернатива за ивайловградчани ще остане извършването на прегледи от специалисти от други градове в определени дни в седмицата.

8 thoughts on “Решават съдбата на медицинския център в Ивайловград”

 1. беше въпрос на време това е най правилното за момента.няма доктори …… кадърните напуснаха остана една хохохох.жалко за града. младите да се спасяват

  Reply
  • Поредната структура,останала като наследство от бившето “комунисти” управление,която може да се дава като пример за неефективно и нецелесъобразно разходване на купища пари!Да са живи и здрави съпругите ни!

   Reply
 2. То каквото и да се напише и какъвто и коментар да се направи,явно на никой не му пука за града.Имам чувството, че нашите мили управляващи искат тотално държавата да закрият ,пък какво остава за другото,да не говорим ,че има села ,които вече нямат жители,а и май и градовете натам са тръгнали.Не може да се гледат само големите градове и както се изразяват “провинцията”-се обезлюдява,ами всеки си търси късмета и работа най-вече,хората няма да стоят гладни.Как не им дойде на ума да направят една добра социална и икономическа реформа в тая държава.И доката всеки си трае и се примирява ,нещата ще стават още по-зле.Всеки търпи,всичко се увеличава ,ама българинът търпи.Трябва малко будно съзнание-на целия народ.Иначе-лошо.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.