Няма яснота кога ще бъде оправен пътя в Ивайловград

път, ивайловград, пътя към ивайловградОт Агенция „Пътна инфраструктура“ замазаха очите на ивайловградчани с отговор от рода на “Път ще има, ама друг път”.

Официалния отговор на писмото изпратено до община Ивайловград звучи като прословутата реплика на Миташки от филма “Куче в чекмедже“. Общо взето се казва, че са спрели изпълнението и ще предприемат действия за завършването на обекта в срок. Какви действия и в какъв срок обаче не се казва! Явно не са сметнали за нужно да се ангажират с каквото и да било, и в официалното си писмо до ивайловградчани ни обясняват, как някога щяло да се случи нещо! Щяло да има някакви действия в срок. Примерно някакви хора щели да предприемат организирани действия по сплотяване на колектива, напивайки се някак си дружно и в срок. Яко, а?

Но защо ли никой не се ангажира да каже нещо конкретно по повод умишленото разрушаване на една от централните улици в града, тротоарите, парапетите на моста, пътя към Гърция и т.н. Май са решили да ни ги оставят тез разкопки за наследство, та затова ни успиват с някакви измислени писма. Явно вождът-слънце е изхарчил парите за магистралки, а ивайловградчани да се оправят, както могат. Нали все пак са свикнали да бъдат забравени от бога и царя, чиято функция в момента се заема от един човек – Боко. Ъъъ – човек ли казах? Съжалявам…

Та така. Път ще има, ама друг път! Приятна зима…

P.S. Май друго не остава, освен да питаме човека-слънце-магистрала на 6-ти, що така ни прави на маймуни, а?

път, ивайловград, пътя към ивайловград

31 thoughts on “Няма яснота кога ще бъде оправен пътя в Ивайловград”

 1. не така,идат избори другото лято.как ще ни замажат очичките този Път господата управници. 😆 бира и кебапчета за панаира ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ :mrgreen:

  Reply
 2. Браво, бравооо!
  Къде са Ви предизборните обещания г-жо кмет на общината, какво сте постигнали до днес???
  Усещате ли как Ви се изплъзват мазничко следващите избори!?

  Reply
 3. Дразни ме това, че примерно няма пари за пътя и не кажат няма пари за тоя път така ще остане до следващия бюджет и тогава ще го оправим. И всички да знаят че няма пари затова го няма пътя. а тези работи фирмата не си изпълнявала задълженията ама това ама ще го управим ама неможе да намерим фирмата- та коя фирма няма да си изпълни задълженията ако и дадат пари. Или чакат високо интелигентния д-р Борисов като дойде да открива училището да каже добрите новини, че ще дадат пари, щото той е плод на пиар акциите и на неузрялостта на голяма част от обществото което лесно се заблюждава Незнам това са си мои расъждения които може да са верни може и погрешни и аз незнам 🙂

  Reply
 4. “Пътят ще бъде завършен по Коледа.
  Остава да уточним само коя Коледа…” 😆

  Reply
 5. 5-ти ден след посещението на Баце !
  В час по мълчание ще Ви пишем 6-ца !
  Каза ли нещо за пътя ?

  Reply
 6. Кметицата нали се биеше по гърдите в началото на мандата : Предоговорирахме това , предоговорирахме онова – сега пари ( за моя кабинет, най-вече) вече има !
  Пари (едва ли) има , ама пидобивки няма ! Само се хвалим с чужди дела – т.е. с тези , които е започнал Танев !

  Reply
  • Налага се да ти припомня че АМ Славеево – Ивайловград започна при Танев !
   Та наистина ивайловградчани питат – какво каза Баце за пътя ?! освен ако не сте забравили да питате !

   Reply
   • Именно – при Танев , нали предоговорираме ?!
    Нали кметицата трябваше да изпъкне , че е по-по- най- (нещо като свинско мъ… в кал )?
    Ако беше пак Танев – щяхме да сме забравили за пътя отдавна , а сега всичко ни го напомня -най-вече автомобилите ни!

    Reply
   • И аз да се включа

    👿 10 дни – минаха и няма никаква информация! Вярно е това дето съм писал, че ни правят на маймуни 💡 Бойко дойде да се пренахвали за половин час и си замина, и как никой от общинарите не се сети да го попита за някой от наболелите въпроси за Ивайловград 👿

    Reply
 7. Баце го боли фара за пътя! Той лети! А аз се чудя, защо от общината се сетиха чак сега да подмажат с цимент ръбовете на пластовете асфалт (в квартала)образували се от изрязването? Колите на хората отиват на кино заради тези ръбове! Нали не трябва да се стига до дела между граждани и община? Защо не се сетите за замажете и ръбовете до Петрола, Танев, автогарата, до на Станимир бензиностанцията? Видяло се е, че няма да дойдат да ни оправят пътя скоро… Дайте ние да направим нещо малко но съществено! От подобни “ръбчета” си заминават гуми, ходова част… Айде дайте пари за две торби цимент за да се облекчат малко участъците, защото от тях никой няма полза(освен автомонтьорите)!

  Reply
  • На общинарите им дреме на шмайзера за ивайловградчани. В деня преди да дойде Боко замазаха няколко ръба и това беше 👿 Ама можело. За секунди го направиха. Ама защо чак, когато дойде Боко и защо само на дадени места. Все върпоси, на които няма да получим отговор……. 👿

   Reply
   • Ми мога да ти кажа моята версия! Идва баце, къне лентата, правят си снимки с него, казва 2-3 лафа и му предлагат да го заведат на кафе. Къде мислиш го водят? В ДЕМИ! До там се стига точно по един път(без да минаваш през гига, тера ръбове) а той е: училището-центъра-горен мост-ДЕМИ. Защо от общината са замазали на места(три) пътя? Можеш ли да ми отговориш :mhihi: Пак добре, че успяха да налепят до завоя(та да се скрие другото) плочите от кариерите. От там им останало цимент и са го лепнали по ръбовете(цимента май е от турския и вече взел да се рони :mhihi: ). Та чудя се толкова ли няма пари таз община за още някоя торба с цимент за да замажат и другите ръбове? И те минават от там, и техните коли се катерят… И като съм почнал да си чеша пръстите на тема “Ивайловград – пътища”… Да сте обърнали внимание на новата пътна маркировка в града? Да сте обърнали внимание, че из между пешеходните пътеки има кръстовища с по две непрекъснати линии ? Това не са пешеходни пътеки! Да не говорим, че никой не спазва маркировката, та дори и органите на реда! Ето все пак една извадка за това какво представлява пешеходната пътека(а не като тази до Сандо) !

    Чл. 24.
    (1) За очертаване на пешеходна пътека се използват следните два вида маркировка:
    1. широки непрекъснати линии – М8.1 тип “Зебра”, успоредни на оста на пътя;
    2. две прекъснати успоредни линии – М8.2, разположени напречно на оста на пътя.
    (2) Широчината на пешеходната пътека не трябва да е по-малка от 2,50 m при скорост на движение по пресичаното платно за движение до 50 km/h и по-малка от 4,00 m – при по-висока скорост на движение.
    (3) Линиите на пешеходната пътека М8.1 са с широчина и разстояние между тях по 0,50 m, а за пешеходна пътека М8.2 – с широчина 0,30 m, като дължината на линиите и разстоянието между тях са по 0,50 m.
    (4) Допуска се пешеходните пътеки да се очертават косо спрямо оста на платното за движение.

    Чл. 25.
    (1) Пешеходната пътека М8.1 тип “Зебра” се използва в пътни участъци между кръстовища. При необходимост тя може да се поставя и на кръстовища.
    (2) Пешеходната пътека М8.2 се използва само на кръстовища.

    Другото което е… “новите” пътни знаци(които бяха само за зимата, но не стана ясно за коя зима)… Говоря за връзвания с арматурна тел, височина…
    Явно някой младеж не е чел различните наредби и затова са се получили тези немалко небивалици 🙂
    Аз лягам, защото вече съм на автопилот, а вие внимавайте като вървите по тротоара, че могат да ви излязат цицини, внимавайте как пресичате улиците на града, за да не ви блъсне някой и после да се окаже, че не сте пресекли на пешеходна пътека, а на нечия небивала пътна рисунка :mhihi:
    Лека!

    Reply
 8. Аз пък ще питам 14 дни колкото е срока за отговор .
  Почнал съм на 11.09 та до 25.09 ще питам всеки ден .
  Ако до тогава няма отговор ще им припомня за реалността и започвам обратно броене с оставащите дни до края на мандата !
  Та ден 12-ти стана !!!

  Reply
  • Прескачаш ! Ако си мислиш, че някой ще се наеме да ти отговори(официално) много се лъжеш 🙂 Най-много да ти дадат за отговор някой от ивайловградските слухове/измислици. За да се спреш ще ти я кажа аз 🙂 Спрели са ремонта на пътя, защото наближава страшната дата и няма смисъл за някой месец да се хвърля свят пара :mhihi:

   Reply
 9. Прескачам 😀
  Прескочи и областната …. ако не на зима то на пролет или лято щяло да има избран изпълнител ….. та по Коледа догодина може и да стане http://www.novanews.bg/news/view/2012/09/24/36463/%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%BE%D1%82-2-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%B5-%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D1%80/
  Дъвкаха предъвкваха и дойде една ТВ та изплюха истината ….пфуууу !
  Този общински сайт за какъв чеп го направиха ? За хубавини ли само ? Вместо да кажат с две думи – положението е мамата си е__ло ………… !

  Reply
  • Как за какво е сайта на общината ?!
   Естествено , за да се упражняват там в действието “copy- paste” от възторжено-патетични лирични произведения към т.нар. новини в сайта . Като начинаещи даскалици/защо “като”?/ , които искат да шашнат навалицата и в крайна сметка не казват нищо!

   Reply
  • Абе някакви пътно-строителни машини са се струпали на автогарата (на паркинга там де)…

   Reply
  • Вчера в 09,30 часа в РУП-Ивайловград е получено съобщение, че до зид на стопанска постройка, собственост на 75-годишен мъж в село Славеево, в постамент за закрепване на табло се вижда отлята в бетона 1/5 част от ръчна силно корозирала граната. Района е отцепен и се охранява.

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.