Свиленградски лекари всяка сряда в Ивайловград

лекари в ивайловград, свиленградски лекари, в ивайловград, лекари, болница в ивайловградСпециалисти в различни области от болницата в Свиленград ще извършват прегледи на пациенти в Ивайловград.

Това стана ясно след среща на кмета на Община Ивайловград Диана Овчарова с управителя на МБАЛ Свиленград ЕООД доктор Димитър Ермов вчера. На срещата присъстваха председателят на Общински съвет Ивайловград Дарина Кисьова-Зафирова, зам.-кметът инж. Стефан Тонев и общинските съветници Златил Хаджиев, Стефан Ставрев, Димитър Кискинов и Ирина Андонова.

Лекари от свиленградската многопрофилна болница ще приемат пациенти всяка сряда от 10.00 часа на третия етаж в сградата на бившата ивайловградска болница. На третия етаж в бившата болница ще функционират 7 кабинета: детски болести, АГ кабинет, пулмологичен кабинет (заболявания на дихателните пътища), кардиологичен кабинет, хирургичен кабинет, неврологичен кабинет и кабинет за образна диагностика. В края на май следващата година ивайловградчани ще могат да се възползват и от услугите на ендокринолог.

Още на 5 септември (сряда), когато ще бъде първото посещение на свиленградските лекари, хората боледуващи от диабет могат да се подложат на ЕМГ (електромиография). Прегледите за деца са безплатни. Възрастните пациенти ще бъдат преглеждани само и единствено с направление от личния лекар.

Управителят на МБАЛ Свиленград доктор Димитър Ермов заяви, че в края на есента в Ивайловград се предвиждат безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата, а в бъдеще ще бъдат правени и профилактични прегледи за рак на шийката на матката.

На 4 септември( вторник) от 17.30 часа в малката зала на читалище „Пробуда 1914” доктор Ермов ще се срещне с жителите на Община Ивайловград, за да отговори на техните въпроси. Тази форма на медицинско обслужване на населението се наложи след закриването на „Медицински център I – Ивайловград” ЕООД с решението на Общински съвет Ивайловград. Прекратяването на дейността на медицинския център е следствие от недостатъчно качествените медицински услуги предлагани в него, незаинтересоваността на управата за повишаване нивото на медицинските услуги чрез привличане на външни специалисти, оставката на управителя на здравното заведение доктор Мариела Теохарова и високата издръжка на центъра в размер на 166 625 лв. за миналата година.

Източник – ivaylovgrad.org

36 thoughts on “Свиленградски лекари всяка сряда в Ивайловград”

 1. А беше време, когато болницата функционираше, дори си създаде звено за спешна и неотложна помощ, което за краткото си съществуване помогна и спаси много хораот Ивайловградска община.Жалко, че всичко има такъв край.

  Reply
  • Григорова !
   Каква е тази носталгия дето те гони ?
   Дали не живееш във времето от преди 1989 г. ? Ако толкова ти е домъчняло за Живков след седмица можеш да се рефрешнеш с наследника му Баце .
   Не разбираш ли че това са фактите !
   Това е действителността !
   Това все пак е някакво решение !
   Леко съм скептичен как ще се завърти цялата тази процедура но я приветствам искрено засега .

   Reply
 2. щом няма лекари в ивайловград поне да идват от други градове да помагат на хората.нали все пак са положили хипократова клетва.ако може да идват и други дни най добре.със сигурност ще са по големи професионалисти щом работят в болница в по голяма град от ивайловград.и умно са го измислили в сряда да идват лекари в ивайловград.точно на пазара като населението от селата идва в ивайловград.продължавайте само така.умни действия му трябват на ивайловград не лекари които не вършат никаква работа.

  Reply
 3. Кое е много точно многознайко?
  Голяма полза от лекари за 2 часа седмично в Ивайловград няма.
  Ако баба ти и се случи нещо ще и кажеш да чака до сряда така ли?
  Мисълта ти е проницателна като на бръмбър който бута говна без да знае защо.
  И ти сереш говна без да знаеш защп

  Reply
  • Колега, на теб болница няма да ти помогне.Направо се ориентирай към профилиран психодиспансер със по-строг режим.

   Reply
 4. абе бръмбаре ,сега по колко часа работеха лекарите в центъра и колко бяха? само един а на книга 5 бр и по колко часа работеха?- ха-ха 3ч. имаше ли обслужване нула,лаборатория имаше ли? питам те лайно,Приветствам решението на кмета и бъдещето ще покаже. Да идват специалисти и злобата да им увисне на некадърниците.

  Reply
 5. Нормално е др.Танев да е против закриването на МЦ-Ивайловград,та нали съпругата му беше управител.И на мен да ми дават 170 000лв.годишно общинска субсидия…
  А и не друг,а др.Масларова съвети дава?!?Едно си знаят другарите,едно си баят.
  А що се отнася за новият им областен координатор-те в Ивайловград го биха със все подкрепата на ДПС,та сега в Хасково…

  Reply
  • А ма дрицло, Танев не гласува на сесията, в която закриха Медицинския център! Жалко за твоето човекоподобно съществование…

   Reply
 6. Нека бъдем реалисти и да кажем нещата както са: Тази болница не функционираше, лекарите не бяха в състояние да помогнат, всеки от ивайловградчани ходеше до Свиленград, а сега именно тези лекари при ,които ходеше му идват на крака. Решението е на 100 процента и икономически и е в полза на гражданите . Щом и с апаратура ще идва- просто не знам защо дискутирате този въпрос. Друг е въпроса, че с управлението до сега градът е изчезнал.

  Reply
  • Координаторе ,координирай си най-напред словореда , че нещо май не се получава !
   Пожеланието ти е много актуално – наистина БЪДЕТЕ РАЛИСТИ ! Дотук не сте показали нищо такова – само безсмислени помпозни тиради и хвърчене из облаците !
   А относно болницата :” Поживем-увидим”, както казват руснаците , макар че много не ми се вярва да се получи .

   Reply
  • Ето , не минаха и два месеца и разултатите не закъсняха !
   В болницата , дето “не работеше” (координаторе) , навремето вдигнаха на крака баща ми , след като бе получил инфаркт и след вещите грижи на д-р Петрова се върна у дома и живя още дълги години след това .
   А сега какво ?!
   Свиленградските лекари помогнаха ли на човека от пожарната , когато получи пристъп преди няколко дни?!
   Сега кметицата и заместникът й (а и всички , които гласуваха за закриването на болницата) как гледат момчето му в очите и не се ли чувстват поне малко виновни за това , което се случи ?

   Reply
 7. Абе др. как Танев да гласува срещу съпругата си като ,тя му носеше пълна шапка с пари, защо не остана да работи ама веднага си пусна заявление за напущане. Тук нещо не ти ли замирисва! В медицинския център тя беше сама, нима докара някой специелист а сега хората ти идват на крака с апаратурата си .Браво на това начинание, дано продължи и за в бъдеще да е доволно населението в общината.

  Reply
  • Я се скрий бе, Танев дори не е присъствал на заседанието за закриването на Медицинския център. А що се отнася до д-р Теохарова недей да злословиш- тя е перфектна и ще го докаже скоро. А ти за никакъв х.. не ставаш!

   Reply
 8. И да не забравите да боледувате само втрник след обяд и сряда сутрин 😀

  Reply
  • Няма да забравим.Нали досега боледувахме само на 32-ро число на преходния месец.

   Reply
 9. Танев отива Хасково Таневица напусна да им кажем ДОВИЖДАНЕ и не се връщайте !

  Reply
   • само да не се върне на куцо магаре, което ти ще побутваш отзад, ъъъц ъъъц диии Марчо …

    Reply
 10. Какво стана бе, тая нова кметичка само закрива …. няма ли да открие нещо в крайна сметка!?

  Reply
  • Чакай, скоро ще открие ремонтирания си дом! Ти само гледай! Каква наглост и безочливост!

   Reply
  • Сравнението е манипулативно и нелогично спрямо община Ивайловград !
   Въпросните три общини имат над 25 800 хиляди жители или със 73 % повече от нашата .

   Reply
   • А пък въпросните хора са същите като нас , деманипулаторе !
    Или си мислиш , че ние ,ивайлоградчани ,като котките , имаме по 9 живота ?!

    Reply
   • Действително е манипулативно и нелогично – от Девин до Смолян са около 30 км, а от Ивайловград до най-близката болница – 60! 😆

    Reply
    • Още по-зле , бе господин Лол ./какво ти е смешно не е ясно-моли се да не ти се засмее онази с косата , че тогава ще те питам/
     И 30 км са много -хората затова протестират , а при нас – 60 и ние трябва да си траем и да се кефим на безмозъчните решения на общинарите .Явно това предлагаш , за да е логично и неманипулативно.
     Засрамете се бе- човек почина заради вашите безмозъчни действия , ти ми изнасяш партийна агитация 1

     Reply
     • Именно, моето мнение е, че населението няма чак такова значение. Всеки човешки живот е важен. Не ставаме хора, чак когато превишим 20 хиляди души население. Хората си протестират, въпреки че разстоянието им до най-близката болница е 2 пъти по малко, а ние нали сме били малко. От Девин до Пловдив дори е по-малко от Ивайловград до Любимец, като всъщност никой не би отишъл да се лекува в Любимец, а ще отиде или в Свиленград, или в Хасково.

 11. Смеех се на мнението на “колегата”, не на такъв тъжен факт като липса на болница.

  Reply
  • Моля да ме извиниш , не те разбрах.
   Наистина положението ни въобще не е за смях , но на другарите от общината изобщо не им пука за живота ни – те си имат “приоритети” !

   Reply
 12. Болницата не я ли закриха по времето на предишното управление на Общината? За какво е спора?

  Reply
  • Зависи кой кога е почувствувал закриването й , нали !
   А то официално и( доку)ментално е от сегашното управление , ако не знаеш.
   Та , за какво е спора?!

   Reply
   • Ха-ха-ха,-разбрах те ,”ординаторе” -смех…..

    “…официално и доку – ментално…”- особено МЕНТАЛНО , имайки придвид менталните увреждания ,които по рождение съпътстват нашите общинари – нормален човек би ли извършил подобна простотия ?!

    Reply
 13. В Девин закриват болница, не МЦ, МЦ е далеч по – различно нещо. Мисля, че при сегашното положение, населените е в по – добра позиция, идват си специалисти

  Reply
  • Егати и по-добрата позиция за населението – да ти имам жизнения мироглед !
   Става въпрос за хора , бе ,човеци ,люде -живи същества- това говори ли ти нещо ?
   Или не си човек , или се мислиш за бог и че никога няма да ти се наложи своевременна мед. помощ ?!
   Ако искаш – можеш и да слезеш на земята…….

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.