Инспектори на ИАРА съставиха 12 акта на язовир Ивайловград

проверка на язовир ивайловград, иара, актове, нощен риболов, язовир ивайловградСлед проверка на служителите на агенцията по рибарство и аквакултури са съставени 12 акта за нощен риболов на язовир Ивайловград.

Проверките на язовир Ивайловград са извършени през уикенда, като инспекторите на ИАРА Хасково от сектор “Рибарство и контрол” са извършили акциите съвместно със служители на Районно Управление Полиция в Свиленград. Акциите са проведени на 29 срещу 30 септември вечерта, като са констатирани редица нарушения. Инспекторите са констатирали, че 12 лица извършват нощен риболов, за което са им съставени актове.

В хода на акцията инспекторите са открили хрилни мрежи във водите на язовир Ивайловград с дължина 80 метра. Те извадени и иззети, и е съставен протокол срещу неизвестен извършител.

През последните 2 години на язовир Ивайловград контрола по на язовир Ивайловград е изключително засилен, като се извършват проверки денонощно. Служителите на ИАРА са безкомпромисни и като следствие на този контрол бракониерите са намалели значително. Всички помните, че преди години на язовир Ивайловград се извършваше брутално бракониерство, като всяка вечер във водите му се пускаха километри мрежи. Тогава проверки почти не се извършваха, а и да имаше такива, те бяха съгласувани с бракониерите. Сега това безобразие е почти прекратено и рибарите отново могат да се наслаждават спокойно на риболова като спорт!

3 thoughts on “Инспектори на ИАРА съставиха 12 акта на язовир Ивайловград”

 1. Козела превзе язовир ивайловград и сега управлява всичко.
  Размаза бракониерите и не им дава да пръднат.
  Сега всичката риба е за козела който ще си хваща колкото си иска без да го закачат.
  Ще прави и бунгала на язовир ивайловград.
  Събори вилите на ивайловградските бракониери и сега ще си направи негови и ще ги дава.
  Козела управлява всичко от маджарово до язовир ивайловград.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.