Граничните задържаха каналджия край язовир Ивайловград

гранична полиция ивайловград, граничните, язовир Ивайловград, задържаха, каналджия, имигрантВечерта на 2-ри срещу 3-ти октомври гранични полицаи заловиха пакистански имигрант и каналджията, който го е превел през граница.

Вчера служители на гранична полиция са задържали в района на язовир Ивайловград двама мъже. Единият се е занимавал с незаконно превеждане на хора през граница срещу заплащане, а другият е пакистанец, като това е установено от документи намерени в него, които са издадени от Международната организация за бежанци в Гърция. Заловеният каналджия Г.В. е от Първомай и е на 34 години, а Пакистанският гражданин е 31 годишен.

Заловените са признали при разпита, че са преминали границата с Гърция пеша. Служителите на гранична полиция са установили също, че вчера Г.В. заедно с неизвестен засега мъж с лек автомобил са посрещнали в Дикия на гарата пакистанския гражданин, който е пътувал с влак от Атина. След това те са стигнали с колата до границата с България, където Г.В. и пакистанеца слезли от автомобила и продължили пеша. Уговорката била шофьорът да ги вземе след като преминат границата и се отдалечат на безопасно разстояние от нея. Целта е била пакистанеца да бъде закаран до София срещу сумата от 500 евро.

От гранична полиция засилват контрола, защото се очаква повишаване на опитите за преминаване на границата, следствие на военните конфликти в Сирия.

4 thoughts on “Граничните задържаха каналджия край язовир Ивайловград”

  1. ” като това е установено от откритото в него гръцки език, което е издадено от Международната организация за бежанци в Гърция. Заловеният каналджия Г.В./34 г./ е от Първомай. Пакистанският гражданин е 31 годишен.” 😯

    Reply
  2. 😆 😀 😀 😀 🙂 🙂 🙂 😮 😮 😕 😕 8) 8) 😆 😆 😆 😆 😡 😡 😡 😡 😛 😛 😛 😛 😥 😥 😡 🙁 samo sme6ki v toq ivailovgrad

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.