„Съдилището“ в Ивайловград

„Съдилището“ в Ивайловград, ивайловград, командарев14 Ноември 2012г. – От тази седмица снимките на новия филм на Стефан Командарев – „Съдилището“, продължават в Ивайловград.

Екипът пристигна в неделя и в понеделник беше вече на път из Източните Родопи. Пропътуваха се десетки километри за да се заснемат кадри в Свиленград, Мезек и по пътищата край Ивайловград. В една от сцените Ованес и Ина Николова играха на фона на невероятната гледка от крепостта „Мезек”. Самата крепост е в период на реставрация, но строителите оказаха съдействие на екипа, като освободиха терена за няколко часа. Отношенията на Васко (Ованес) и Мария (Ина) са една от любовните линии във филма. Каменния зид на „Мезек” изпита равновесието както на актьорите, така и на операторите, които ги следваха в разходката им на фона на залеза.

Преди да заминат за Ивайловград, екипът имаше тежки нощни снимки на язовир Искър. Язовирът ще замести буйните по това време води на Марица, където се развива действието по сценарий. На Искър ще видим изключително динамични сцени – давещи се хора, прехвърляния в различни лодки, както и борбата им с дъждовна буря. „Бурята” отне часове на специалистите, за да бъде максимално достоверна. Гръмотевици, които бяха част от ефектите, създадоха една апокалиптична картина, сред която Митьо (Асен Блатечки) се бореше за своя живот и за този на бежанците. Блатечки не само преплува с лодката си сред бурята десетки пъти, но се наложи и да скочи в ледената вода. Въпреки, че носеше неопрен под дрехите, ниската температура беше изпитание, което звездата премина без оплаквания.

“Съдилището“ е подкрепен от: ИА “Национален филмов Център” – България, БНТ, Програма Медия на ЕС, Филмов фонд на Съвета на Европа EURIMAGES, Регионален филмов фонд МДМ – Германия, Регионален филмов фонд Medienboard Berlin Brandenbourg – Германия, Македонски филмов фонд, Хърватски Аудиовизуален център, Югоизточна Европейска кино мрежа, Винарна Телиш, КИА Моторс – България, ВИВАКОМ, България Ер, OMW и FPI – Феър Плей Интернешънъл.

1 thought on “„Съдилището“ в Ивайловград”

  1. Стига издава , какво ще стане във филма Админ, нека стане добър филм на , който да се радват много хора и не само Ивайловградчани, актьорския състав е уникален, нека се радват зрителите. За градът също е добре, 70 души не са малко, дано се разчуе за Ивайловград и все повече хора да дойдат и да видят градчето ни. Градчето ни не е за изпускане, има какво да се види.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.