Проекти за близо 12 милиона е спечелила община Ивайловград за 1 година!

12 милиона лева, милиона лева, община ивайловград, 12 милиона е спечелила община Ивайловград за 1 годинаС двата подписани проекта от последната седмица община Ивайловград е спечелила близо 12 милиона лева за първата година от управлението на Диана Овчарова!

Вчера кметът Диана Овчарова подписа 2 проекта за 6.5 милиона лева. Единият от тях е най-големия инфраструктурен проект в историята на община Ивайловград. Той е по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“ и неговата стойност е 4.7 милиона лева. Целта на проекта е възстановяването, рехабилитацията и подобряването на междуселищната пътна мрежа със следните обекти:
1. Ивайловград – Попско – Белополци
2. Драбишна – Граница Гърция
3. Ивайловград – Драбишна
4. Ивайловград – Попско – Конници – Розино
5. Орешино – Свирачи

Другият подписан проект е за 1.8 милиона лева и е по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“. Проекта е за подобряване на центровете за предоставяне на културни услуги чрез въвеждане на мерки за енергийна ефективност и включва сградите на Народно читалище „Пробуда 1914” Ивайловград и Народно читалище „Пробуда 1914” Ивайловград, клон „Лъджа”. Чрез реализацията на този проект двете сгради на читалищата в Ивайловград и квартал Лъджа ще получат изцяло нов облик и ще отговарят на всички последни изисквания за енергийна ефективност.

Важно е да се отбележи, че спечелените средства по проекти през първата година от мандата на г-жа Овчарова са повече от два пъти повече от бюджета на община Ивайловград за 1 година.

132 thoughts on “Проекти за близо 12 милиона е спечелила община Ивайловград за 1 година!”

  • Да се стигне до парафа е много трудно,колега.Има много работа и много обстоятелства.
   Вярно е и,че изпълнението не е лесно.
   Но нека сега обективно отчетем и успеха!
   Той е за всички жители на общината.

   Reply
 1. Струва ми се, че гърдите и са наедрели, но може и да се лъжа.

  (Към admina: Махни удивителния знак от заглавието. Знаци в края на заглавието не се поставят, ако искаш да бъдеш сериозен)

  Reply
 2. А кои хубавци в общинския ни съвет са гласували против?!
  Тия нормални хора ли са?Те гласуват против Ивайловград и жителите му.
  Я да вземат да се изселят някъде из Африка..

  Reply
 3. поздравления за проектите, азнаете ли кои общински съветници гласуваха против, които от завист си затвориха очите.За тези хора няма място в града, скакви очи ще погледнат избирателите си .Напаст божия.

  Reply
   • Сeриозно ли от Коалиция за Ивайловград са гласували против!? Та това са досегашните съюзници на кметицата- Цветков, Бояджиев и Даулова. Какво ли се случва?
    Админ, проект не се подписва. Подписва се договор за изпълнение на проект. Питам- внесени са проекти за финансиране или са одобрени за финансиране. Има разлика. Моля за уточнение!
    Друго- малко скептично съм настроен към тези проекти и ще се обоснова:
    1. Как една община с такъв малък бюджет ще изпълни тези многомилионни проекти наведнъж. Все пак за изпълнението на проектите се дава само аванс, а окончателните плащания са след приключване на проектните дейности и одобрение на отчетите- финансови и технически. По-скоро тези одобрения на проекти са предизборни и ми се струва- капан за такива общини като нашата.
    2. Видяхме какво се случи с проектите за вила Армира и ОДЗ. Не са стартирали вече 1 година. Към тези многомилионни проекти ще има и много апетити и милиони “под масата”. Дай Боже тези проекти да се случат, но се съмнявам.

    Reply
 4. А ба , тоа път Ивайловград -Попска колко пъти ша го праити ба ?
  Щот горе пиши :
  1. Ивайловград – Попско – Белополци
  4. Ивайловград – Попско – Конници – Розино
  Яз викам вториа път вместо до Попска да го напраити до Славеево , щот моят Москович са раздрънка съвсем!
  А бе , обясняам яз на Московича , че пъта е друга категория , ама той не взима от дума – все мазен път иска!

  Reply
  • Чичо Махмуд, всичко е кьор фишек или миже да те лъже. От сега започнаха предизборните си лъжи, но скоро, много скоро всичко ще свърши. Но се питам, какво ли ще прави натруфената и напудрената ни, изгерберена до неузнаваемост кметица, когато й спре кранчето догодина, когато разумните хора усетят истинската й същност и прикритите й планове?!

   Reply
 5. Кой е гласувал против подписването на тези проекти? Не коалиция за Ивайловград ,ами коалицията на БСП и то г-н Танев, г-н Марков, г-н Кръстев, иг-н Кискинов, аДПС се въздържали доколкото чух, ако искате проверете си на какво разчит избирателите им ,а до процедурите има кои да отговаря

  Reply
 6. “Проекти за близо 12 милиона е спечелила община Ивайловград за 1 година!”
  Нещо като : “Моята внучка я приеха за кандидат – студентка ! “,както се хвалеше преди време една баба.

  Като чета коментарите до тук – все едно , че чета книгата за похвали в кметския кабинет! Що хвалене , що чудо – не ти е работа ! Дандании и гюрултии до небесата , сякаш не се знаем кой какво представлява и колко са му възможностите ?!

  А бе , той и проекта за вила Армира тръгна уж перфектно , ама напоследък нещо запецна……..

  Reply
  • Знаем се, знаем се кой какво представлява и колко са му възможностите.

   Из страниците на ФБ Ивайловград
   19 октября 2011 г.

   “По информация за сумите усвоени от общините от структурните фондове на ЕС в България сме на 251 място от 264 общини в България с 0 сключени договори и 0 усвоени лева. Това е към юли месец 2011 г. Интересно е как ще се оправдаят от общината. Сигурно ще кажат ГЕРБ е виновен. А в останалите 250 общини, които са усвоили пари, как може ГЕРБ да не е виновен?”

   Reply
 7. Из страниците на дБФ /дневника на Баба Фота /Ивайловград
  19ноебря 2012 г.

  “По информация за сумите усвоени от общините от структурните фондове на ЕС в България сме на 265 място от 264 общини в България с 0 сключени договори и 0 усвоени лева. Това е към ноември 2012 г. Интересно е как ще се оправдаят от общината. …..

  Наистина е интересно !? Ако ще реализират проектите по начина , по който реализираха проекта за вила Армира – по-добре изобщо да не се захващат !
  А , въобще , има ли КОЙ да се захване ?!

  Reply
 8. Знаеме се в града ,колко е направено от господата които не били гласували сега ,че през изтеклите периоди когато бяха на власт, какво направиха-напълниха си джобовете ,но сега им е криво като виждат ,че нещо се прави.Спрете да се занимавате с инатите си!Нека администрацията да продължава да работи а кой оценява се вижда – мнението на избирателите.

  Reply
 9. Нека администрацията да продължава да работи а кой оценява се вижда – мнението на избирателите.

  Администрацията май работи за имиджа и личното благоденствие на кметицата. След бързия ремонт на дома й, след закупения джип на съпруга й, след мраморните некрополи на свекър и свекърва й се чудим какво ли ще последва???????????????

  Reply
 10. Ама явно Танев трябваше да си остане кмет ! Като крепостни селяни да ви държи и пълзите като червеи ! Да ви останат само самотни гробовете и вътре за вечни времена да ви стоят каменните глави !! Децата ви да се заселят далече от родния ви край и т.н !
  Чудя се как може да плюете хора които се опитва нещо да направят при положение ,че досега нищо не се е правило ! Явно Бойко ще излезе прав за лошия човешки материал !!

  Reply
  • Темата е за проектите , спечелени от община Ивайловград , “пловдивчанино” /виждам че си от хубавия материал/ !

   Reply
  • Хайде на бас, че като се удари накрая чертата, ще стане ясно, че наистина Танев е бил по-добър градоначалник и е трябвало да си остане на власт. А ти, Пловдивчанино, ако искаш, вазирай….

   Reply
   • Админ, отново ти напомням, че ти, като представител на обществена електронна медия, нямаш право да накланяш везните си към определен човек или политическа личност. Щом си избрал името Ивайловград- гласът на Ивайловград имаш единствено правото да поставяш темите, а за отговорите по тези теми решават хората от този край. Моля, не вземай страна, не се оставяй лични драми или събития, или неуспехи да закарняват будната ти памет…..

    Reply
    • red, на кеф съм и си изтрих коментарите и твоите, дето ми се караш. Доволен ли си :mhihi: Глас червен, глас божи :mhihi: Повече няма да коментирам, да не казвате, че съм се месел 8) Вече само ще констатирам факти и ще се наслаждавам на коментарите ви :mhihi:
     А да! И няма да се дразня, ууу-ссааааааааа :mhihi: :mhihi: :mhihi: Админа явно не е хора :mhihi: Ще трябва да си търся друг сайт, където ми разрешават да пиша :mhihi:

     Reply
     • Комунист и бог – това е невъзможно !! Ако има някакви такива мутанти те са ментета (агенти) като Митрополите 😆 !!

     • Има-а , има такива мутанти !

      Това са точно тия ментета , дето преди година в града ни /някъде и по рано / една сутрин се събудиха гербаджии , а предната вечер си легнаха комунисти !
      Сигурен съм , че още носят значката на Ленин , забодена от вътрешната страна на сакото !
      Щото знае ли се……….?

     • Прав си ! Ама нали ти казвам ,че бойко е прав за лошия човешки матриял ! Кой да стане кмет Баба Гицка от Долно Луково или леля Пена от Горноселци………………
      Мен ми се струва достоен бе онзи Стефан не му помня фамилията от Хухла май беше …………………..
      При всички случай Овчарова е най правилния избор за Кмет пред всички останали ! Алтернатива няма друга просто !

      “Fofrtuna nuova” от напъни може и да нацапам гащите знае ли се ама – какво искаш да ти кажа за Диана да не съм Ванга или да контактувам с извънземни ???

   • Ако ударим чертата и Танев беше изкарал още два мандата със сигурност в Ивайловград щяха да останат 1000 човека бъдете сигурни ! Какво има да коментираме тоя червен боклук Танев въобще ……. същия е като ” Баба Дора ” бившата кметица на китния родопски град Смолян – направо им разгони фамилиите !
    Аз викам направо РЗС да ви сложи направо за нов кмет Иван Стаматов , а секретарка да му е Емито Масларова :mhihi: :mhihi: ! Общо взето всички червени кметове бяха като приватизатори ( ликвидатори ) пази боже ,че се отървахме от тях !
    И няма къде да вазирам (red – червено другарче ) аз съм си от Пловдив , ти може да размишляваш по тая дилема ! Сега гледате като насрани на всякъде как Герб прави нещо , а вие за 20 години един пирон не забихте в тая държава и направо кръв пикаете ! 😆

    Reply
    • Щом си от Пловдив си неадекватен към проблемите на хората от Ивайловград, така, че ако обичаш, не се меси там, където не “пикаеш”, та дори и да е кръв. Но знай, кръвта е ЧЕРВЕНА!

     Reply
     • Комунистическо урудче , имам правото на свободно мнение , мога да ми пиша какво си искам и където си искам ! Имам много приятели и познати от Ивайловград идвам често и имам много добро наблюдение над нещата ! Виждах как бавно загивате – не ми харесва това , сега поне има надежда !! Не може толкова години безхаберно управление , не може град на цяла община в което единственото спасение е да работиш държавна работа ! Кажи като си фен на тоя червен рапон Танев за толкова години управление на града какво хубаво направи той за Ивайловградчани ?? Кажи къде един болт завинти или колко пари прибра в джоба си и уреди родата си поколение напред , колко работни места създаде за хората !? Дай да говорим с факти най – лесно е да плюеш с омраза – ма в същност то вие комунойдите в момента на бялото викате черно !

     • Пловдивчанино / кой знае на колко туби бензин с Балканче си от Пловдив , ама , айде…./ , ти вече реши ли всичките проблеми на Пловдив ?!
      Не знам Танев колко болта е завил или развил , но поне не е ЗАКРИЛ нищо и не е УВОЛНИЛ никого ! Ти кажи за Овчарова ,хайде !
      Не бяха на работа само некъдърниците , които за абсолютно нищо не ставаха .
      Но , споко , дойде Овчарова и ги прибра на работа , някои дори в общината . И резултатите не закъсняха ….ха….ха ! /не е за смеене/

    • СелАнин проЗт аз колкото туби бензин съм изгорил да идвам и да се връщам до вашия пущинак ваща бензиностанциика ще го продава тоя бензин за шест месеца !
     Пловдив си има проблеми , но са в съвсем различни мащаби спрямо вашите ! Поне в момента има желание да се разрешават !
     Тука типично ми приличате на някой селски курник дето шляпкате с крила , кудкудякате и тропате по курника !
     Хайде оставете хората да работят ! Имаше ли някой друг кандидат за кмет който заслужаваше да спечели – нямаше !
     При толкова години зимен сън от страна на вашите бивши червени общинари …………………. размърдвайки си гъза само в името да напълним некое джобче , какво очаквате изведнъж хоп и да потече мед и масло ли какво !
     Погрешно е да тръгвате с голямата кошница ! Тва като една стара кола карана на самотек само за лични нужди без да се прави нищо по нея …………. и като дойде новия наследник проблемите по нея почват да изкачат един след друг !
     За кво ли да ви пиша въобще ами да ви оставя там да си гниете …………….. Щото Танев и една вилна зона на язовира не ви обособи хората да си узаконят имотите ……………….
     И хора дойдоха искаха , съдействах да инвестират в града ви тогава ама ………………. кво да говорим ония другари първо питаха за нас колко !
     И за Гнаиса знам кой , как , на кого , за кой може за кой не може …. и т.н ! Ама кво ли да пиша има смисъл от това въобще ! Учудвам се ,че има такива хора все още като Red !??

     Нямам никаква родствена връзка с вашия край ама ми е тъжно ! Тъжно ми е за магията на тоя край , за малкото останали хора някой затворени като крепостни селяни !
     Останал съм много добри впечатления – нови искрени приятели намерих сред вас ! Хубава природа , хубави хора , хубаво вино…….. много история и смесица на всякакви неща !

     Бъдете оптимисти !

     Reply
     • Пловдивчанин , сред просторните ти литературни търсения и напъни така и не се открива отговор на това , за което те питат (май беше за новата ни кметица ).

      Можем да бъдем оптимисти , ако само слушаме кметицата – а тя ги лее едни мазни – мазни , нали все пак е даскалица , макар и нереализирана ! Но като гладаме какви ги върши – малко трудничко ще ни бъде да сме оптимисти , не мислиш ли ? Пък ти си приказвай за голямата кошница и други такива , нали !

 11. Админ ………. !?
  Ти да не си кьормосун табелата ве ?
  Не си ли видял енержи парка – гордостта на лятния ?
  Горко им на лъджанци с това лъчение .

  Reply
  • Твоят прост селски мозък е облъчен ми се струва, промит е до неузнаваемост. Градът си беше чист и спретнат и преди. Изпълниха се множество проекти, част от тях беше и самата Овчарова, но сега й е изгодно да мълчи и да се кичи с чужди лаври. Нищо свършено от нея засега не сме видели. Говоря видели, защото аз не говоря само от мое име, а от десетки съмишленици. На г-жата и некадърният й екип ще са нужни десетки години, за да се справят с хаоса, който настъпи в общината през последната година. Догодина по това време отново ще си пишем по тази тема. И друго да ви светна. Сега, предизборно назначават гербери, изгерберени, подлоги и тем подобни на работа като охрана, поддръжка сгради, озеленители, пътни майстори. В Бюрото по труда в Свиленград са се хванали за главата от неразбориите в община Ивайловград и неспособността на 2 некадърници да направят отчетите си, ако има такива. Сегашното правителство се е втурнало да назначава, уж по програми, ще изхарчи парите и тежко и горко на идващите след него. А тези, които сега работят по програми няма да могат да си получават дори обезщетенията от НОИ, защото пари НЯМА ДА ИМА. Днес дори самият Дянков съобщи, че държавата вече е на червено. Ха да видим!!!

   Reply
   • Ти си уникален тъпак!Породист червен олигофрен!
    Добре е ,че вече сте на санитарен минимум като бройка!
    Добре е за България!Добре е за Ивайловград!
    Не го слушайте този мухльо,продължавайте да работите в този дух г-жо Овчарова.
    Хората виждат и разбират!

    Reply
    • По-леко госпожо, не ти отива на претенциите! Кой е тъп или остър други решават, а не ти! А що се отнася до санитарния минимум ти няма да го кажеш, а ще го видим всички догодина! такива будинско-коларови и изгерберени простотии не са интересни на множеството…

     Reply
 12. за 12год. не видяхме нищо ,а сега за 1 год. града светна ,по селата също идете и вижте сигурно нямате очила , вземете си със вас, не е това ами злобата, нима никой не прави ремонт в къщи трябва да живеят в кочина, няма да карат кола дори и на гробищата да не ходят ,е-е-еи това ми било …………

  Reply
  • Ау-у , колко добре подредено и литературно издържано изречение , браво ! Всички ли сте такива , или ти си най- добрият ?!

   За да видиш нещо през тези 12 години трябваше да си свалиш капаците и да ги сложиш на друг кон / както пишеше някъде във форума /.Това , че не си видял, не значи ,че не е имало , раииш !

   Reply
    • Така си е ! За вас – червеноЛИЗОгъзковците от година насам се откриха много нови хоризонти :mhihi:

     За твое сведение не съм нито червен, нито зелен ,нито син, нито пембян, нито гербер , нито цербер , поради простата причина , че всичките гореизброени са ЕДНО И СЪЩО НЕЩО ,особено в управляващите “кадри”!
     Това ,ако не си го разбрал , значи си много зле !
     Или си от “кадрите” и тогава за лична изгода казваш на черното – бяло , тогава си още по- зле !

     Reply
 13. red, СелАнинО проЗт!

  Пикаеш нафта май, ама нека! Кеф ми е! Удави се в злобата си!

  Reply
  • А ти се удави в нафтата ми ! Преди това може да изтръскаш и ” кранчето” !

   Reply
 14. Змиите и гущерите пак са излезли, а аз си мислих , че са в летаргия.
  Бях ви забравил , та и сайта.
  Малко по спокойно, нервите са излишни, Коледа наближава.
  Най мразя хора без капка морал, до вчера с боен вик “цап царап” грабили, а днес отърсили лицата от кал и станали бели, чисти и добри.
  Хубави празници другари и другарки.

  послепис: само за успокоение, БСП няма да управлява България скоро, просто Европа няма да го допусне, ще се дават пари само и само БСП да не прокарва Руски интереси – това ви го казвам защото не виждате по – далече от носа си и някой трябва да ви светне.

  Reply
  • Другарката Овчарова проговори. Да, г-жо и тем подобни, Коледа наближава!Замислете се!

   Reply
  • Змиите и гущерите са в сградата на общината. Започват от етаж 1, стая 103, продължават през целия 2 етаж, минават през първата и последна стая на 3 етаж и се сбират в първата стая на етаж 3+

   Reply
   • Абе, тука много кодирано си говорите. Дайте някакви жокери за тези, които не са стъпвали в Ивайловград и общината от години 🙂 Кои са по тези стаи?

    Reply
 15. ко имаше малко повече разумни хора в тая държава, а не зомбирани пенсионери и цигани лапащи кебапчета, БСП щяха да са в на кучето г.за Щели да ми дават едни от най-важните министерства да се управляват от ДПС Това партия, която и пука за България ли е Прав е Бойко за материала Зомбита….

  Админ, убеден съм, че ти си от този “лош материал” за жалост твоя

  Reply
  • Иди се прегледай на доктор ,червен нещастник само дето ще трябва да се разходиш до някоя друга Болница щото тая в Ивайловград е закриха благодарение на твоите “Другари” дълги които са да прикрепили като кръвопийци към здравната система и продължават да изсмукват всичко от нея ! Трябваше и да не ремонтират пътя след Дъбовец тъкмо да ти се излекуват камъните в бъбреците докато отиваш на доктор ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

   Reply
 16. Та ти не си спрял да хулиш и лъжеш.Но това е типично за червен комплексар с куха глава.
  .

  Reply
 17. red – ама програмата за ОДЗ вече стартира и започват обновяването ,всички процедури са минали, какво ще кажеш? пак злобарство, лъжи, лъжи до неузнаваемост ха-ха -ха.

  Reply
  • С нещо ще докажеш ли “достоверните ” си ” данни ” или ще ми правиш “верен сбор от неверни данни ” по абсолютно алармаджийски начин – нещо много присъщо ВИ ?!

   Reply
  • Az pak znam samo edno- ot 01.01.2013 g. ODZ minava na delegiran budget- zachto li- mnogo prosto- Vesa patkata i bratov4etka i Ovcharova iskat bezproblemno da se otarvat ot onezi, koito ne sa s tiah i ne gi bogotvoriat!

   Reply
   • Червен пингвин, не се прави на разсеяна, а отговори на човека където те хваща за пореден път в лъжа!

    Reply
 18. Как е възможно??
  Как е възможно да се санира читалище?
  Читалището в Ивайловград има половин метър дебели стени, освен това в него влизат повече от 10 човека не повече от веднъж на месец. Да не говорим за кв. Лъджа – там сигурно влизат повече от трима души само на кукерите. При положение, че връщат парите след завършване на обекта, струва ли си инвестицията? Ами ако има някоя грешка в изпълнението или документацията, нали няма да ги върнат (или не всички), а фирмата изпълнител ще си ги е взела от бюджета на общината?
  Имате ли си представа, че с тези пари могат да се санират поне 30% от жилищните сгради, в които живеят хора в Ивайловград или да се поемат 30% от разходите за саниране на всички жилищни сгради в града?

  Reply
  • Viarno e! Vinagi, pri izpalnenieto na proektite si, 4italichte “Probuda”- Ivaylovgrad vrachta pari i to s lihva. Dori pri poslednia remont blizki do GERB sa zaplachili firmata-izpalnitel s globi i nakazania, ako si iska parite. Skoro vsi4ki che razberat iztinskata sachtnost na Diana Ov4arova!

   Reply
 19. Каква се случва напоследък в Ивайловград?! Виждаме, че назначените “пътни майстори” редът гнайсови плочи по тротоарите в Ивайловград. А знаете ли, че общината рекетира фирмите с кариери и им иска безвъзмездно гнайсови плочи, а само на кариерите на Георги Кьосев и Любомир Моллов тези плочи се плащат, а другите- да го д…т.

  Reply
 20. Вижте неделна семейна идилия!!!
  Една извадка от Фейсбук!

  Diana OvcharovaDimitar Ovcharov
  Тати пита искаш ли пържени филийки?
  Харесвам · · преди 11 часа ·
  Dimitar Ovcharov и Ivan Matev харесват това.

  Dimitar Ovcharov emi moji i da hapna desetina ama ne pove4e :P:D
  преди 10 часа · Харесвам

  Diana Ovcharova Ок! За сега има осем… ставай, че ще намаляват!
  преди 10 часа · Харесвам

  Dimitar Ovcharov aaide idvam
  преди 10 часа · Харесвам · 1

  Reply
 21. RED,защо не пуснеш отговора които кметицата ти е дала във ФБ,А Диана Овчарова red, завиждаш ли за неделната ни идилия?Толкова ли няма човещина в теб, всичката ли я загуби след като загуби работата в общината?Ами щастлива майка е би направила всичко за сина си, но ти това няма как да го разбереш……До там ли докара злобата си?След като изброи 5ми не съществуващи, коли след като незнайно как само ти видя ,че съм купила джип на мъжа си, и съм направила некрополи на родителите му, след ката проря истинскта ми същност, доиде ред да ми броиш и филийките? Плазмодии! А и ФБ е лично пространство Чакам да видя отговор?

  Reply
 22. Г-жо, много се притеснихте изведнъж за личното си пространство?! А не мислите ли, че с вашите глупости, лицемерие и дебелащина навлизате в личното пространство на всички ни?! Ние не желаем лицемерието ви, защото е много пошло. Жалко, но ме бъркате с някого! Аз не съм бил нито служител на общината ви, нито съм си загубвал работата по ваше желание, просто слушам хората около себе си какво говорят! Знаете ли, съжалявам ви!

  Reply
 23. Г-жо, познаваме се, знаеме се колко са възможностите ви, минете между хората и чуйте какво ще кажат. Много ви съжалявам за завистта и простотията.Лицемерието и подлостта са ваше призвание не виждате по далече от краката си.

  Reply
 24. Да, защото много добре се познаваме и си знаем и кирливите ризи, г-жо кметице, превъплатена в агент 123,123, редно е да спрете и да престанете да се държите нагло и безскрупулно. На фона на разпечатки от телефонните ви разговори преди 8.11.2011 година, това, което мога да ви кажа, ще ви се види благодатно. На кон с капаци няма какво да се говори. Минал съм и минавам сред хората и виждам, и чувам, и знам едно- вие лъжете безочливо всички около себе си.

  Reply
 25. Една съвременна “Зоя Космодемянская” се опитва да защити “червената идея” и нейните ментори-олигарси,
  дрънкайки по форума измислици,лъжи и простотии!
  Имаше една такава вмирисана шпакла преди време в общинската администрация,на която основната й работа
  беше да краде от хората социалните им помощи,под покровителството на тогавашния дерибей-кмета!
  Те това се нарича “народен трибун”-това Лайпциг пасти да яде!

  Reply
 26. темата е за проектите на общината,не измествайте проблема,та чак и кметицата ни да карате да пише извън нея.Мисля си че всеки има право на мнение и има право да си го изкаже, без значение дали е червен, син, жълт и т.н. Моля не ни занимавайте с кметицата и нейните постъпки преди и сега.
  Аз имам един въпрос- защо само кмета на общината се хвали за проектите, тези проекти не са ли продукт на труда на други хора в общината, които разработват проектите, не ми се вярва кметицата сама да е седнала да ги пише, защо веднъж не чуем и тяхното име

  Reply
 27. Отоговора на тъпия ти въпрос е защото проектите се пишат от фирми а не от тутници в общината.Затова ще се хвали.В общината тия лумпени могат ли да напишат толкова голям проект според тебе козел ли си офца ли си.

  Reply
  • Че като не ги пише общината що са хвалят, трябва да се хвали фирмата дето ги е написала. а аз се чудех бре, бре, тая община, тия служители много можели, а то каква била работата- някой им вършел работата, вземал е пари за нея, а пък лаврите обирала кметицата.

   Reply
   • De se e chulo i vidqlo obshtinari da pishat proekti. Tova e specialna dokumentaciq i nqma shans da se pishe ot obilnoveni slujiteli. Te samo mogat da davat nasoki i da nabludavt.

    Reply
    • четох в интернет че се създава капацитет на общините за разработване и управление на проекти. явно нашата община няма такъв капацитет и затова са и писали двойка от ес

     Reply
 28. имам въпрос към кмета на общината- досега кой е пишел общинските проекти, чел съм вобщинския сайт за много спечелени и проекти на ивайловградската община, всичките ли фирма ги е правила и колко пари е плащала досега общината за тях

  Reply
 29. Питам, щото от доста време съм се откъснал от Ивайловград, но се опитвам да следя новините за него, имам колега в София, който е служител в една компания която следи общините и техния капацитет за разработване и управление на проекти. като знае че съм от ивайловград ми каза, че през 2010 г. община ивайловград е била една от номинираните за награда общини, които сами разработват и реализират проектите си, без помощ от фирми-консултанти. сега какво се случва

  Reply
  • Ти си гаранция на милиони проценти от ивайловград и гаранция си някой агент на танев.Сигурен съм абсолютно.Агент на танев си.Затова го хвалиш но никой няма да ти се хване на лъжите.Хората виждат че община ивайловград в момента се развива и че хората се трудят и искат да направят нещо за града си.А агентите на танев като тебе само правят интриги.Защо се правиш че си от друг град агенте.В една компания имал някакъв колега а той пък бил в софия но се занимавал с общините и му бил казал.По голяма лъжа не можа ли да измислиш агент на танев.

   Reply
  • Какви проекти,бе колега?
   В града до преди една година имаше само един проект-фотоволтаичен парк в кв.Лъджа.

   Reply
 30. Бе вие да не сте с болни мозъци, какъв ти танев, какви пет лева. боже, боже тук човек нищо истинско не може да каже, чувства се като връгът в леглото на к……та.

  Reply
 31. Козел, в този форум всички пишешщи избиват комплекси. Примери много. Откакто сам се регистрирал преди година и нещо в този форум съм се начел на изказвания, достойни да влязат в алманаха на института по психиатрия… Ако страничен човек го чете ще реши, че в област Ивайловград живеят само психично болни хора. За съжаление анонимността води до това – като не можеш да тропнеш с юмрук по масата на жена си в къщи си го изливаш в интернет пространството.
  Има и хора с много точни и смислени изказвания, но от писанията на другите “лайномети” форума придобива съвсем нелицеприятен вид.

  Reply
 32. Борис, убедих се. сигурно от една година насам нещо е накарало ивайловградчани да се побъркат и да се нуждаят от психиатрична помощ, какво ли е това нещо

  Reply
  • От една година в Ивайловград не дерибейства танев.Това е станало.И сте се побъркали само ти и останалите които загубиха изборите и не могат да крадат вече.

   Reply
 33. Чудесна новина……ха сега някой да сподели по танево време колко на проeкта са спечелени, на каква сума и колко са били реализирани за последния му мандат.

  Така ще можем да направим една обективна класация ….давайте цифри

  Reply
  • Близо 8 778 020 лева за периода 2007-2011 г. са спечелените и реализирани проекти по “танево време” както вие казвате и са близо 48 проектни предложения за 4 години. Има го и като официални справки в ОбС- Ивайловград и деловодството на община Ивайловград. Нещо друго да споделите по въпроса?!

   Reply
   • Браво на Танев….а кметицата има всички шансове да усвои поне 40 милиона до края на мандата си. Както знаем, догодина ГЕРБ печели изборите и кой знае какви сътресения не се очакват……парите от ЕС ще идват ,въпроса е да има кадърни administratori да ги използват за благото на хората, а не на шепа tehni фирмички….

    А пропо би ли обясни защо от Коалиция за България са гласували против? Те къде живеят? В Любомец може би……..

    Reply
 34. Обърни внимание, че това е период от четири години на една червена община при при репресивно управление на ГЕРБ. Много се съмнявам в 40 милиона усвояване на сегашното управление на община Ивайловград. Ще ги питам, когато през юли 2013 г. спре репресивното канче на мръсните им европари…

  Reply
  • Репресиите са само в главата ти, другарю. Макар че си е редно членовете на бекапето да бъдат поне лустрирани, ако не церени с техните методи – триченки посред нощ, Белене и прилежащата свинеферма и пр. зверски прийоми на руския юдео- болшевизъм прегърнати страстно от местните им палета -столетната шайка с много имена…

   Я погледни календара и виж кога бяха кметските и парламентарните избори. Колко е разликата? Даже с червените очила не е 4 година ,нали ?

   Разбирам ,че 27 месеца ви се сториха ,като 4 години, но разберете и нас обикновените хора…………когато не сте на власт се диша по-леко 🙂

   И все пак червените защо гласуваха против ??!?! Може ли някакво разумно обяснение ?

   Reply
 35. Ама ти си истински куманаз, или поне изпечен лъжец ,като тях. 😮 Няма как да си видял нещо, което не е билo, или звездите ти говорят , другарЕ 😆 ….. Oтдавна съм напуснал турския кенеф сътворен от руско – турската хомо дружина :mhihi: и не се продавам за кИбапчета…peace

  Reply
 36. И какво ,като ми предложихте пари? Аз не ги взех ,нали?Гласувах си по съвест.

  Между другото на съседа ми предложихте 200, а на мен сто……ако не бяхте крали от парите на танев можеше и да спечели изборите човека ;mhihi:

  Reply
 37. Снощи на мен ми предложиха половината правителство .
  Кметицата изрече “крилата” фраза … тази година премиера и половината правителство били посетили Ивайловград а догодина другата половина 😀
  Нещо като завода за полупроводници а догодина за цели …

  Reply
  • Да са живи и здрави, да заповядат…………аз преди 20 и повече години бях сбъркал да отида на една предизборна среще с др. Кл. Маринова. Тя обеща ни повече , ни по-малко гара в Ивайловград. ……….по предизборно време стават чудеса дет’ са вика! Аз все още чакам да я мерна насам да я питам, какво стана с гарата.

   Като се замисля по предизборно време се ОБЕЩАВАТ чудеса е по -вярното май…..

   А сега се сещам един друг лаф на тошо правешки – и деца ще ви направим. Май дотам стигнахме ,че и деца ни трябват вече….

   Reply
 38. 👿 Тва толкова злоба не съм очаквал да има в тоя град… Като ви чета коментарите и имам чувството, че съм в някакво леговище на змии… чак ме втриса от мизерията ви… И двете партии са давали пари, и в двете партии е имало некадърници… Видяхме какво се направи от предишната, ще видим какво ще се направи от сегашната партия. Защо не вземете да направите нещо полезно ами пълните сървъра само със долни писания? Няма как града да се развива и да е едно приятно място за живеене ако в него има само тролове!

  Reply
 39. “Има хора, непознати хора, които ми се явяват с чувството, че са част от моя дом, от моя път. И други, в които се оглеждам дълго, без да открия нещо познато. Тези – първите, мога да обикна и мога да изстрадам. Но нищо по-малко.

  Има хора, които ме имат за близка, а за мен са толкова далечни, че ми се бяга от тях. Срам ме е, но срамът не ме задържа.

  Има хора, които пък бягат от мен. Усещам го, надявам се, че го усещам достатъчно рано. За да не са достатъчно далеч, че да видят, че няма да ги гоня. Да си досаден е срамно. Бягам. Дори да е рано за досада.

  Има хора, които обичам, а те се променят и стават хора, които не бих обикнала. Обаче аз ги обичам. Докато мога да ги разпозная, ще е така.

  Има хора, на които мога да простя. Не веднага, но пък бих им простила какво ли не. Тези хора са моето семейство. Те не са само хора от моето семейство. Разбира се, че не.

  Има хора, до които и да търся не намирам път. Пък все не ми достига воля да търся още. Хора, които оставям за друг път. Знам, че ще ги отлагам винаги, знам.

  Има и такива, които обичам, защото така съм решила. Лошо ли е?

  Има хора, които обичам заради други хора. Така съм обичала жената, на която се е врекъл мъжът, когото съм обичала най-много. Има хора, които ще ме разберат. Той – не.

  Има хора, които ме вдъхновяват. За прекрасни неща. За това да бъда добра.

  Има други, които ме озадачават със студения факт, че обитаваме едно и също пространство от вселената и историята. Не разбирам себе си заради тях.. Или обратното.

  Има хора, които мога да доближа и целуна така естествено, както се навеждам да вдигна обицата си от пода. И други, които не мога да целуна въобще. Някои от тях – другите, обичам повече от себе си. И са най-близките ми хора.

  Има хора, чието огромно значение откривам, когато вече ги няма. Това е с двата крака в клишето, но между клишето и себе си понякога откривам, че въпреки късно осъзнатото им значение не съжалявам за загубата.

  Има хора, които искам да ме харесват. Истински важно изглежда. Правя проучвания, започвам корекции и поразмествам в мен, за да им е удобно да се настанят. Някои се възползват. Други ми се смеят. Трети започват да ме харесват.

  Има хора, които срещам по веднъж и вече са важни. Не зная защо. Виждам ги как си отиват, без да сме разменили телефони дори, губя дирите им, но нямам усещането, че са напуснали завинаги. Нещо ни предстои. А аз оставам да разбера каква е нашата история. Понякога чакам завинаги.

  Има хора, с които историята ни вече се е случила. И други, с които предстои. Научих, че не е задължително една история да може да бъде разказана. По-добрите истории, впрочем, са неописуеми. Сигурно е същото с хората.

  Има хора, които бих искала да срещна.
  Да целуна.
  Да позная.
  Да пропътувам.
  Да обитавам.
  Да тревожа.
  Да разнежа.
  Да спася.
  Да отделя и сложа в рамка.” ……

  Reply
 40. Има хора, които искам да не се споменават в присъствието ми и това са хората на Овчарова. Съжалявам!

  Reply
  • Съвсем си изтрещел ,брато :mgreen: Като не искаш да чуваш хората на кметицата къФ го дириш тук в тоз форум, че и с нейна снимка ?!
   😀

   До админа:

   Вземи пусни статия за Танев, със снимка обезателно да има къде защитникът и червеният да пеят дитирамби си за фотоелектичното обаяние на бившия кмет , сегиз този да удрят по един кръст и да се молят…. 😆

   Reply
  • Ивайловград със свой интегриран план за развитие!!!
   Само това да се беше направило за 1 година е предостатъчно!
   Това е управление което гледа в перспектива за благоденствието на хората и очевидно си знае работата.
   Комплименти, г-жо кмет!
   Това вече е висш пилотаж!

   Reply
   • Този План за интегрирано развитие знаете ли от кой е съставен?1 От фирма, приближена до Даниел Хаджиев, за което й е заплатена сума от повече от 12 000 лева……..

    Reply
    • Какъв Хаджиев,какви 5 лева,бе?!Изработването на такъв план струва стотици хиляди лева.
     Не само си изтрещял,ами си и прост.
     Парите се дават на община Ивайловград безвъзмездно -200 000 лв.

     Reply
 41. Ами тогава какво търсиш във форум с нейна снимка?! Не е ли малко шизофренично, да не искаш да се споменава и да пишеш точно тук?

  Админе, постни една статийkа с дитирамби и снимка на Негово Фотоелектрично Сиятелство Танев за да има къде защитения вид, червения и пр. артефакти да се молят и сегиз-тогиз да сторват по един кръст .

  :mhihi:

  Reply
 42. За админа

  Не се виждат коментарите които пускам, дублирам ги и чак тогава се появява и предишния….не знам дали не е от виното по празниците, още да ми се вижда двойно всичко

  Бихте ли премахнали предпоследния, за да остане само последния?

  Благодаря предваритело.

  от Умерен…… прогрес в рамките на закона……на джунглата

  🙂

  Reply
 43. Името на зам-министъра на земеделието Светлана Боянова, която в последните дни нашумя около скандала с дюните в Несебър и репликата “Подписвам, защото на мен ми се носи за подпис”, днес отново се завъртя в медиите, след като беше оповестено, че е била проверявана от Инспектората на Министерския съвет по сигнал за нарушения в земеделското министерство, свързани с евросредства.

  Проверката е отпреди година, но днес беше огласена от агенция БГНЕС. Тя е била по повод обвинения, че зам.-министърът се е намесил в работата на комисии, които класирали проекти по програмата за развитие на селските райони и по конкретно ос ЛИДЕР, която осигурява финансиране за местни инициативни групи в селските райони.

  Сигналът

  Сигналът бил подаден на 4 ноември 2011г. от Маргаритка Астраджиева, която е била зам. – председател на комисията за оценка на стратегиите на местно развитие. В него се твърди, че Светлана Боянова и нейният екип са правили опити за намеса в работата на комисия за оценка на стратегии за местно развитие, подадени от Местни инициативни групи (МИГ).

  Според документа, на който БГНЕС се позовава, през юни 2011г. председателката на комисията била повикана в кабинета на Боянова, “където е поискано да докладва за напредъка на работата на комисията и е била питана за конкретни заявления-дали са одобрени и дали ще получат финансиране”. Отговорът е бил отрицателен и два дни по-късно със заповед на Мирослав Найденов съставът на комисията е сменен – отстранени са председателят Демина Байрактарска, заместникът му и някои от нейните членове.

  С нова заповед на министъра, но подписана от Светлана Боянова, е наредено да се направи повторна техническа оценка на представените стратегии. Маргаритка Астраджиева смята, че тази повторна оценка цели “манипулиране на резултатите от оценката”. Тя дава за пример оценките на МИГ Етрополски балкан, която от 31 – во място е класирана на 6-то, МИГ Тунджа пък от 11-то е класирана на 2-ро и МИГ Струмяни – Кресна от 30 –то на 18 – то място. Има и твърдения за нередности.

  Проверката на Инспектората, според БГНЕС, показала, че някои от посочените в сигнала данни отговарят на истината – част от членовете на комисията са сменени, направена е повторна оценка, а при нея част от оценките на някои МИГ са завишени. В заключенията пък се посочвало, че министърът на земеделието няма право да възлага повторна оценка на представените стратегии за местно развитие. Още по-малко право да подписва подобна заповед е имала заместничката му.

  Reply
 44. По този начин г-жа Овчарова си е “спечелила” проекта по “Програмата за развитие на селските райони”. Нямало е конкурсен принцип- РАЗБЕРЕТЕ!

  Reply
  • Не Овчарова печели проектите,а община Ивайловград!
   По-просто шимпанзе от тебе няма и в джунглата вече.

   Reply
  • Пропускаш как братът на съсела си купи дюни по 7 лв. кинтата, Оказа се,че има дялово участие във фирмите замесени в сделките……а иначе корупцията трябва да се преследва безкомпромиснно без наши и ваши. Можете да вземете пример от Б. Борисов ,как сменя всеки, който се е провинил :))

   . Вие, червените , трябва да сте благодарни,че у нас това не е така, иначе да бяхте главно по затворите…..а ако приложим китайският модел, който ви влече така много, досега родата ви щеше да е платила куршума за разстрела ви…………

   Reply
   • Сега остава да уточним кои ча червените , разбииш!?
    Тези , дето бяха червени до ноември 2011 , сега какви се водят ?!

    Reply
 45. Не, хамелионите днес са част от червените- такива като Овчарова, Коларова, Хаджиев и сие…

  Reply
 46. Защо ли Гласът на Ивайловград мълчи за проведения на 27 януари референдум?!

  Reply
  • С какво заглавие предлагаш да се коментира референдума ?
   БСП Ивайловград /минус/ – 65% електорат от МИ ?
   Или 38 % – нормалност !

   Reply
 47. Предлагам заглавие: “Една година управление на ГЕРБ в Ивайловград е достатъчна, втората ще погуби града ни!”

  Reply
  • Последно за референдума ли те сърби или за градА Ви !?
   В Хасърлъшкия университет ли те учиха на правопис или на Женското кладенче ?

   Reply
    • Някакъв личен конфликт ли имаш с тази Овчарка ?
     Изчисти нещата и пиши тук като “неподвластен” на емоции .

     Reply
 48. Нищо друго не сме очаквали от ББ и неговата хунта. Жалкото е че тази хунта се развилня и в Ивайловград, макар и малко преобразена под формата на Овчари, Хаджии, Тоневисти, уж Националисти и т.н.

  Reply
  • По добре е от Таневата хунта която опоска града и изгони всички млади хора от него

   Reply
 49. Младите хора бяха изгонени през последната една година. И как няма да изчезнат, като видяха какви “специалисти” се назначават на работа в администрацията…………………………….

  Reply
 50. Защо някои хора са толкова щастливи,та чак сигурни,че БСП ще изгуби изборите!?Странно поведение,като че ли им се иска,отново Бойко да остане на власт,само и само Станишев да не победи.Не могат да си преодолеят страстите,не могат да си простят,че не са в БСП ръководството и властта.Каква е тая завист , каква е тази жлъч , да жертваш партията си заради неуспеха на един,та макар и на нейният лидер.

  Ние помним миналото,виждаме настоящето и можем да предвидим бъдещето,нека не бъдем черногледци и песимисти.БСП,така или иначе,е в подем.Вярно,Станишев си остана лидер,но стана и Президент на ПЕС,някои в ръководството си останаха,но не е ли това решение на колективния орган-Конгреса!?

  И пак да предупредим,не плюйте в кладенеца ,от който сте пили и пиете вода !!!

  Reply
 51. Милена Танева поделилась фотографией Orlin Ivanov.

  СТРАННИ ХОРА И ЖЕЛАНИЯ !

  Защо някои хора са толкова щастливи,та чак сигурни,че БСП ще изгуби изборите!?Странно поведение,като че ли им се иска,отново Бойко да остане на власт,само и само Станишев да не победи.Не могат да си преодолеят страстите,не могат да си простят,че не са в БСП ръководството и властта.Каква е тая завист , каква е тази жлъч , да жертваш партията си заради неуспеха на един,та макар и на нейният лидер.

  Ние помним миналото,виждаме настоящето и можем да предвидим бъдещето,нека не бъдем черногледци и песимисти.БСП,така или иначе,е в подем.Вярно,Станишев си остана лидер,но стана и Президент на ПЕС,някои в ръководството си останаха,но не е ли това решение на колективния орган-Конгреса!?

  Прав е Станишев,на някои “другари”трябва да им бъде обърнато внимание и потърсена отговорност , на всички нива,особено на общински,след обстоен анализ , отчитане на реалната обстановка,членската маса и настроенията… някои хора,въобще не си мръднаха задника ! Нека да видим , че в тая партия има наказания и поощрения , снемане на политическо доверие….не вървим на добре и без предприемане на сериозни мерки,БСП върви към разпадане!И пак да предупредим,не плюйте в кладенеца ,от който сте пили и пиете вода !!!
  Нравится · · Поделиться · 3 ч. назад ·

  Reply
 52. Тази година ли са изборите? Преди избори медийната активност и в двата лагера нараства рязко. И от двата лагера почват да вадят кирливи ризи и става голям сеир 🙂
  А овчарката голям PR вади 🙂

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.