БСП Ивайловград за паметта на загиналите

бсп ивайловград, бсп, ивайловградИли защо някой се отнася по този начин с паметта на българите, които са загинали през войните за свободата на България и Ивайловград?

Сигурно знаете, че съвсем скоро чествахме 100 години от освобождението на Ивайловград от турско РОБСТВО! Събитие, по време на което беше открита мемориална плоча в памет на загиналите за освобождението на града ни. Събитие, на което лично аз не видях да присъства някой от БСП Ивайловград? Явно те бяха решили, че за тях честването на подобно събитие като освобождението на родния край не е важно? Какво толкова, Ивайловград бил освободен от някакво си робство?!?!?

Още тогава се замислих какво би накарало някой да не уважи подобно събитие. Тия дни обаче, все по-силно взе да ме гложди този въпрос. И докато си мислих по него, се сетих за паметника край Черни рид. Сетих се, за грозната кула на незнаен мобилен оператор, която се издига до него. Сетих се и за състоянието, в което се намира паметникът, че и пътя до него. Сетих се и за това, че тази грозна гавра с паметта на загиналите за Освобождението и на загиналите през всички тези войни е построена точно по време на управлението на Ивайловград от БСП. Издигаще се точно до паметника-костница, който ивайловградчани са построили с дарения през едни от най-тежките години за България. Построена, като явна гавра с паметта на всички, които са дали живота си, за да бъде България свободна! Как може да позволите подобно нещо да се случи?

И да попитам, как мога да получа официална информация от община Ивайловград, кой е позволил подобна гавра с българщината и дали този строеж до подобен паметник е законен??? И какво стана с промяната на името на главната улица? Няма ли най-накрая някой в този град да се събуди, да се отърси от всичко и да прогледне???

P.S. И това ми било българи? Утре и Шипка ли ще окичите с антени ако ви платят???

бсп ивайловград, памет, загинали

29 thoughts on “БСП Ивайловград за паметта на загиналите”

 1. Антибългари са .
  Кмета и БСП са в привидна “война” .
  Ревизия и дъра бъра – цифри някъде да видя ?
  Смяна на улица … баси – наивници .
  Мога да кажа още нещо – УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ

  Reply
 2. Червените говеда могат да се размърдат само, ако идат пак ”братушките” им ,или ако става дума за някоя далавера – я АЕЦ ,я ВЕИ…..

  Reply
 3. Не мога да си обясня защо за спечелените 12 милиона лева по проекти оплюха и ореваха орталъка …. А за нещо, което никак не е незначително всички се изпокриха като мишки?!?!?!

  Reply
 4. Попадна ми един списък. Ето го:

  1.Бойко Борисов – комунист, майор от УБО , и син на полковник от МВР.
  2.Цветан Цветанов – Комунист ; СТАРШИНА от ДС ! (Седмо управление ) ! Осиновен от баба си и дядо си – активни борци , за да бъде приет БЕЗ приемен изпит във ВУЗ ! Баща му е бил също член на БКП и личен шофьор на Григор Шопов !
  3.Цецка Цачева – партийна секретарка на Окръжния народен съвет в Плевен.
  4.Николай Младенов – комсомолски секретар , племенник на Пешо Танкиста , и син на служител на ДС от високо засекретено ниво.
  5.Сергей Игнатов – син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
  6.Росен Плевнелиев – платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.
  7.Симеон Дянков – комунистическо синче ; стипендиант на фондация Людмила Живкова !
  8.Нона Караджова – дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
  9.Лиляна Павлова – внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП ! Дядо и е бил рамо до рамо с Бай Тошо в Партизанският отряд „ Чавдар” !
  10.Вежди Рашидов – удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,
  11.Ивайло Московски – първа щатна работа в Мултигруп.
  12.Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП…
  13. Дедо Аню Ангелов – Комунистически генерал ! Член на БКП от време ОНО ; и сега забележете – бил е делегат на комунистическата партия през 1990 година , когато БКП се преименува на БСП ! А тогава комунистите само за една вечер осъмнаха като „ Социалисти” !
  14 . И накрая най-важното: Бивш убиец ; бивш негър ; бивш хомосексуалист и бивш комунист – НЯМА !!!

  Reply
   • Ако помниш бекапето взе решение и за една нощ се пребоядисаха от марксисти и станаха алчни капиталисти. Ако помниш далечната 1990,тогава стана за ден буквално . Значи плюха на суратите на другарите Ленин, Димитров , Марл и Енгелс , изпикаха се на гробовете на Дядото и пр. видни техни съпартиици и запретнаха ръкави да строят разбойнически капитализъм по руски образец….

    Те си направиха племуна, те си бутнаха Тодор и те си държаха заключен на Секвоя да не им се меша дядката, докато те разграбваха България. Пословицата – ”’една България построихме , две откраднахме” е от фолклора на посерано 20-22. У нас за нещастие нямаше нежни революции, поради овчедушието на така наречения народ, Сорка – факт е и липсата на револююции и овчедушието ни….Превратът 1990 срещу правешкия селяндур си беше дело на другарите му. Костов по това време ( 1989) си преподаваше полит. икономия и вЕрваше в краха на гнилио капитализъм, така че не може да го обвините , както ви е обичай.

    А обикновените хора членуваха в таз организация заради изгодата- ако не беше член на бекапе метеш цеха и нямаш жилище…….защо обикновените хора да защитават някакви си идеали , на които баш кумуназите се изпикаха? Затова изглежда масова партия ,понеже нямаше друга …даже беше записано в Конституцията.

    В известен смисъл бекапето (поради липса на други партии тогава) беше място, от където всеки с политически амбиции трябваше да мине, нещо като онез дащни моми, дето всеки трябва да ги мине за да стане мъж………

    Reply
    • БСП е била в опозиция 53 години от създаването си до 1944, имало е и периоди на нелегалност. За “отминалото” време и колко е отминало са показателни успехите на социалистическите партии през последната година в цяла Европа. Проследи събитията по внимателно и се пробвай да осъзнаеш как се случи кризата, какво я предизвика и какви ще са резултатите в по-дългосрочен план. Виж как се развиват страни като Бразилия и Китай. Не знам дали знаеш, но Дилма Русеф е била партизанка. Познай от три пъти в коя българска партия е членувал баща и. Как според теб е стигнала до бразилската левица? Очевидно има някаква последователност в развитието на БСП от времето на Димитров и Коларов, та до Дилма Русеф и Станишев все сме партия с международно значение

     Reply
     • Ако Китай е пример за тебе наистина няма за какво да спорим……..само да ти кажа че там ,няма пенсии и безплатно здравеопазване. Има около 1 милиард роби на западните корпорации експлотирани с помоща на ” комунистическата ” им партия….членовете на Бюрото и са милиардери ( в долари)……..ако идеaла ти е китайско работно време ,с китайски надници отивай там, дрюгарю.

      Гарантирам ти че ще искаШ БОКУ ДА ТИ ПРАТИ САМОЛЕТА ДА ТЕ СПАСИ ОТ КИТАЙСКИЯ РАЙ :lol

     • Някой трябва да те защити от собствената ти глупост…хора ,като тебе трябва да бъдат кастрирани за държавна сметка за да не предават простотията си на поколенията…сорка, ама буташ много масло казано по народному.

      БСП няма как да е била в опозиция до 1944 понеже не е съществувала. Ако не помниш поради старческа дименция, тази формация беше създадена преди 23 години с решение на политбюро на БКП ( Банда Крадливи Партизани ).

      Вярно е, че шайката интернационалисти e билa зачената от Дядото на Бузлужда, но това не е БСП…..поогледай се , във висшия партиен съвет на столетницата сега има около 26 мулти -милионера с общо имане около 4 милиарда евро. За това ли се бориха онез борци срещу капитализма??!?!

      Вероятно Маркс & Енгелс и пр. адепти на соц. идеята се въртят. като шпиндел в гробовете си………

  • А глейте сега кво става ,какви искат пак да са на народната софра ,които народът ги изгони като миризливи хиени.
   1.Серго Станишев – комунист-социалист , син на баща терорист създател на лагерите на смъртта.
   2.Румен Петков алкохолик гнусен трети брат на Галеви доведен СТАРШИНА от ДС ! Син на надзирател от Скравена и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.
   3.КУРнелия Нинова внучка на партизанска бандитка от отряда за убийства Чавдар
   4.Кирчо Добрев известен още като кирето тъпото,мулето когото Бойко го хвана с дисагите пълни с марки от продаденото жито на Милошевич – комсомолски секретар в пуца за трудови резерви , племенник на Пешо Танкиста , и син на бивш оргсекретар и пиянде от Позитано 20 Николай Добрев служител на ДС от високо засекретено ниво.
   5.Михаил Миков ММ мокрото момче за кървави поръчки – син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
   6Росен Карадимов сол ташак на ченгето Гоце- платен комсомолски секретар по времето на Луканов,и първи секретар на общински комитет на ДКМС.
   7.Пешо КУРУмбашев измислен политик дървен филосов ,чийто дядо се е любил с бабата на Нора Ананиева на магистрала хаимбоаз – комунистическо синче ; стипендат на харковския ПУЦ.
   8.Мая Манолова днешна червена мастия ,наследничка на една курвутина .Баба й е била изселина през 1967 г от София с още много курви заради младежкият фестивал – дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
   9Емилия Масларова- внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП ! Дядо и е бил рамо до рамо с Бай Тошо в Партизанският отряд „ Чавдар” !Баба й е била любовница на партизанският терорист от Ст.Загора Чочоолу
   10.Димчо Малевски – Михаля бивш сътрудник на Мултигруп – удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,Настоящ лабораторен спец по пясък и чакъл
   11.Ивайло Калфин внук на надзирател и изкормвач на стотици лагерници на кариерата на смъртта в Ловеч,награден с орден за славата за най-много избити от ДС
   12Моника Йосифова жена втора, трета ръка ,нахапа ябълка ,захвърлена и взета от земята мръсна но здраво захапана от Серго малоумнии ,алчна за пари курветина откраднала три милиона чрез австрийския мошеник ХуЙкигер……….Бивша на ченге-банкер от ДС.Баба й е сменяла “парчето на Цола Драгойчева бивша курветина от Политбюро на червените убийци.
   13. Илиана червенокосата бивш комсомолсдки секретар на екип от БНТ,изгонена от там за доносничество.Баба и по майчина линия се е грижела за манекенки в леглото на правешкия касапин.

   Reply
 5. Абсолютно, тотално подслушване и събиране на компромати за съдии, прокурори, политици, журналисти и всички онези, които трябва да бъдат поставени на колене за да служат еднолично не само на ГЕРБ, но и на … същия Цветанов. В сие с Бойко Борисов.

  Прикриване на контрабанда, която обслужва директно върхушката на ГЕРБ.

  Прикриване на амфетаминовия бизнес, свързан с върхушка от ГЕРБ.

  Прикриване на висша корупция, свързана с върхушка на ГЕРБ.

  И всичко това под благовидния, фалшив и лицемерен призив – „ние се борим с организираната престъпност”.

  Дори я обяви за преборена и ликвидирана с нахалството на обут с гумени цървули невчасник, надничащ от селски нужник.

  Брюксел и Европа показаха колко струва този несмаслен дърводелски вътрешен министър.

  Голямата част от интелигентните българи скърцат със зъби срещу наглостта и арогантността на това лице с особена форма на главата – да клейми, да арестува, да ругае, да обвинява, да издава присъди срещу съдии, журналисти, общественици и всички, които си позволяват да МИСЛЯТ СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ ГЛАВИ И ДА ВЯРВАТ НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ОЧИ, а не на позорно надупилите се медии – слуги, контролирани ЛИЧНО ОТ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ.

  Дори и след нанесеният плющящ шамар от Брюксел върху България, в голямата си част заради абсолютната нефелност на МВР и калпавата му работа, същият този, най-некадърен вътрешен министър в историята на България, вместо да си подаде оставката, цинично и нагло се оправда, че министерството си свършило на 100 процента работата и всички критики били „политически натиск”.

  На времето баба ми за такива казваше – сърцето му в лайна увито.

  Всички вече са потресени и погнусени от това, което върши този разюздан вътрешен министър.

  Единствен чорбаджията му – министър – председателят Бойко Борисов не смее да гъкне по темата „Цецоу”.

  Защото взаимовръзките на омертата между тях са убийствени.

  И защото парите не миришат.

  За този министър, който превърна МВР в позорище и си позволи да размахва пръст на свободните граждани и професии като провинциален Сталин, премиерът рече, че всеки, който го критикува е от мафията.

  Сега вероятно трябва да провъзгласим Брюксел за Сицилия.

  Само народ, загубил достойнството си, самоуважението си, честта и нравствеността си, може да търпи такава опасна карикатура начело на сигурността на държавата си.

  Всяка България обаче си заслужава измекярите.

  Reply
 6. Господине (козел), при цялото ми уважение, но този списък с министри, депутати и т.н. е направен от някой върл БСП-ар! Можете да бъдете сигурен в това, само от знаменателите, под които ги спрягат:) А тук става въпрос за Танев, Танева, Марков, Маркова, Кръстев, Кискинов и хора от тяхното обкръжение! Поне тези, които са общински съветници можеха да отделят по 15-20 минути от толкова ценното им време, поне да почетат паметта на загиналите за освобождение на Ивайловград и района! Ивайловград – техният роден град, града в който живеят, отгледали са децата си и изобщо се радват на живота, който водят благодарение на тези мъже и жени дали живота си за освобождението на това място! Просто такова безочие и и такава срамота не съм виждал никъде другаде!

  Reply
 7. Почитане на паметта на загиналите за освобождение на Ивайловград и района става и без показност. През годините се е доказало, по един или друг начин, почитане на тази памет. Сигурен съм, че всеки човек от Ивайловград носи в сърцето си тези мъже и жени, дали живота си за освобождението на Ивайловград! Безочие е да се прави пир по време на криза и изчистване на гузна съвест чрез издигане на паметници и паметни плочи само заради показността.

  Reply
  • Пир по време на криза?! Изчистване на гузна съвест?! И да, има показност и то за всичко, а не само за културни мероприятия, за разлика от някои други хора преди време … И говорим за уважение! Това че не са се вяснали на нито едно мероприятие говори само за себе си 😉 Изгарям от нетърпение да ми представите факти за пиршествата и изложите такива, че да е гузна съвестта, на който и да било от упрявляващите в момента!!!

   Reply
  • Велик е и Велик ще си остане Калата! Вечна му памет! Но “не си мий ръцете” с него!!! Искам факти, г-жо!

   Reply
 8. БСП е изкарвала вече не само по два мандата в опозиция, ами и по половин век. Не ни мисли. Ти мисли къде отива твой Бойко в момента, в който загуби избори. БСП срещу всичките си опоненти е печелила винаги само една битка – последната

  Reply
  • Щом по половин век сте в опозиция, да разбирам ли, че говориш за бкп, което се подразбира, и ако е е така що не се съберете всичките другари и да идете /ама без да се връщате/ я в Куба, я Северна Корея, я на майната си…

   Reply
  • Защо толкова се притеснява кметицата от Общинска левица, която доскоро беше част от нея и ядеше плодовете й. Та тя самата саботира работата им, държи се нагло със съветниците от левицата, направо подигравателно. Може би лавината БСП ще повлече и другите, ще им влее акъл и ще стане тя, каквато трябва…

   Reply
   • Ама , недей така !
    Нашата кметица се събуди една сутрин преди повече от година чиста и неопетнена – като пролетна роса : никакви бекапета , никакви земни кълбета !
    А до тогава сигурно беше небесно-кафява ?!
    М-м-м да-а-а ! Интереса клати феса !

    Reply
 9. ДОБРО УТРО!
  Пожелавам на всички само хубави неща оттук до края на света и след това!

  Reply
 10. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=544238222299517&set=a.134145169975493.21763.133873996669277&type=1&theater

  Браво, социалисти-дупедавци, извършихте национално предателство към българите в Хасково, това ще бъде края на БСП.
  Отново си мислите, че ще ограбвате България, но този път ще бъде за кратко може би до есента и тогава ще носите персонална
  отговорност. Честито на ивайловградчани за новия областен и специални благодарности на всички от БСП, които гласуваха за Танев и шайката му! Защото със съгласието на Танев това стана!!!
  Ха, сега да ни е честито!!!
  Машала, Танев, машала!!!
  Ще стоим ли безгласни???
  ДОКОГА!!!!

  Reply
  • Недейте така, знаете ли колко усилия положи Стефан да стане областен, но не стана ! Хайде пак си дай оставката, може да хване декиш, нали така стана народен представител – щом не е на второ място – подаде оставка, Сергей се видя в чудо с Хасково , отстъпи и големия кадър- в същия ден си оттегли оставката. Ето това е той – само постовете и парите са важни за него ! Срамота !

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.