Божидар Димитров става почетен гражданин на Ивайловград

Божидар Димитров, почетен гражданин, ИвайловградОбщинският съвет ще гласува удостояването на Божидар Димитров със званието почетен гражданин на Ивайловград.

Това се очаква да се случи на следващото редовно заседание на местния парламент, където в момента доминират десните и либерални формации. В Ивайловград със същото звание е и Ивайло Балабанов, който е почетен гражданин освен това на Свиленград и Кърджали. Видният историк е един от най-големите прокламатори на местните обекти – античната вила Армира, крепостта Лютица, кръстовото съоръжение над града и др. Божидар Димитров е човека, който доведе на кратко посещение в община Ивайлвоград и финансовата акула в правителството на Бойко Борисов – Симеон Дянков. Роденият в Созопол историк и общественик е близък приятел на Златил Хаджиев, който е една от силните фигури на ГЕРБ в ивайловградско.

По време на срещата си в Ивайловград преди около 2 години, професор Божидар Димитров и Симеон Дянков обещаха да съдействат за връщането на културно-историческите ценности намерени в този чуден край, сгушен полите на Родопите.

източник – http://7plus.7.net

35 thoughts on “Божидар Димитров става почетен гражданин на Ивайловград”

 1. Както се изрази един приятел – този става само да си затиснеш зелето в кацата !

  Reply
  • “I varna li” I burgas li… толкова ли те мързеше да натиснеш един или два бутона на клавиатурата , та да разберем , че нещо трябва да върне човека…….?!

   Reply
 2. Актуалното от тази вечер е, че този град има още един почетен гражданин – проф. Божидар Димитров. До този краен положителен резултат върху имиджа на града се стигна, след като от 9 присъстващи местни съветника в залата на Общинска администрация 6 гласуваха “ЗА”, а само трима – “ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ”.Други 4 изобщо не участваха в крайната фаза на гласуването, т.е. сътвориха бойкот. По този начин се създаде впечатление, че десницата и още няколко души около нея няма да могат да наклонят везните към решението Божидар Димитров да стане едно от лицата на града, какъвто е случая с поета Ивайло Балабанов. Оказа се обаче, че при участие на 9 съветника е необходимо да има над 50% одобрение (на внесената докладна) от страна на съветниците, което се покрива от 6 съветника заявили “ЗА”.

  Така на 14-ти февруари Божидар Димитров ще бъде удостоен с това звание (почетен гражданин), което му се полага заради заслугите към презентиране на културно-историческото наследство на града и на региона, става ясно от официалната новина в сайта на Община Ивайловград.

  7plus7. net

  Reply
  • Потънаха в светлото будистко бъдеще .
   А тук ,в Ив/град будизма е двоен ,понеже нашата Баба Буда от година и нещо вече се кланя на големия Буда !

   Reply
   • Уважаеми Fofrtuni и сие-та , не Ви ли омръзна просташка злоба и омраза , измислени врагове и борбата с тях !?! Когато трябваше да водите разговори и то на подходящите за това форуми , Вие предпочетохте “себе си ” ! Вие решихте , че можете да “прекратите ” някой да вярва в своя идеал и с това да спечелите , но загубихте ! Жалкото е , че не загубихте само Вие , а загуби нещо голямо , градено най-малкото от Вас ! И все пак , ако с добър тон кажем – да дадем път на младите , те да покажат и се докажат – Вие продължавате не да събирате , да обединявате , да се подмладявате , защото вече има и по-млади от Вас , а да гоните скелети и вещици ! Не , не се кланям на никого , но не се кланям и на Вас , защото даже името Ви е срам да си напишете! Разговарям само с хора с имена и с достойнство ! И – когато стана баба – ще почерпя , а сега – не обиждайте бабите , защото те са отгледали и такива , като Вас !

    Reply
    • Госпожо-Другарко БУДАнке познато Ви ли е това обръщение а ?
     Знаете ли какви асоциации навява името БУДАнка в околията ?
     Пословичният Ви популизъм грейва като деветосептемврийска петолъчка “ако с добър тон кажем – да дадем път на младите” !

     Reply
   • 100% вярно.Сегашното управление на Ивайловград е представителна извадка за страната,като започнем от премиера и завършим с кметските наместници.Бивши комуняги. Всички в Ивайловград знаят коя беше Б.Коларова и от коя партия ядеше не само хляб, а и доста тлъсти гозби.Всички знаят и коя беше и Д.Овчарова,а сега нека се върнем малко назад във времето и видим,кой беше и Б.Димитров и коя партия го хранеше и него.Ще изброя няколко култови имена от сегашното управление на държавата и на Ивайловград Б.Борисов, Ц.Цачева, Р.Плевнелиев, Ц.Цветанов, Н.Младенов, А.Ангелов, Б.Коларова и Д.Овчарова и Б.Димитров бивш министър на тиквеното правителство и агент на ДС.Какво е общото между всички тези.Браво на всички,познахте,БКП.Това е общото между тях, БКП–то. Със стари ку–ви,нов бардак не се прави Другари

    Reply
    • Тоя Божидар Димитров и Даниел Златилов Хаджиев скараха управляващите в Ивайловград. Първата глава падна- тази на Стефан Тонев. Той е извън играта. Кой ще е следващият?! Да започнем броенето СЕГА!

     Reply
     • Стефан тонев ли са уволнили?Сега ще махнат всички глупави знаци които сложиха в ивайловград.Браво на хаджиеви.

     • Не, казват че той си хвърлил оставката в лицето на кмета заради това, че не Овчарова управлява, а Даниел Хаджиев

    • И мен това всъщност най-много ме дразни. Разбирам, че има хора, които искрено вярват в идеалите на дадена партия – все едно коя партия. Уважавам ги заради вярата им – дори и моите лични разбирания да не съвпадат с техните. Но такива като Будинка и Овчарка, които до последно цоцаха от БСП и после обърнаха гъзОт, не ги възприемам.

     Reply
     • Днес наистина са приели оставката на Стефан Тонев. новината на деня. Започна се. Очакваме оставката и на некадърната Недялкова. Но се питам, какво ще се случи със спектаклите в читалището. Та нали и там Овчарова и Хаджиев всичко са обсебили?!

     • Знаеш ли какво очаквам още много оставки, очаквам след изборите и нови избори за избор на кмет в общината ни

     • И знаеш ли защо- защото Овчарова до такава степен се провали, че ГЕРБ ще се опита да я вкара в листите си и да я направи депутат

     • Една смела жена се яви на избори преди година и половина.Победи цялата върхушка от номенклатурчици,апаратчици и далавераджии.Победи порочната некомпетентна система на управление.
      И се доказа-като лидер!
      Доказа се като кмет- резултатите й за сам една година управление са зашеметяващи, признание и оценка за свършената работа са проектите на Ивайловград.
      Ивайловград си има кмет,който знае как и може да управлява в полза на хората.И това е Диана Овчарова.

     • Проекта за училището е на Танев. Сега провалиха другите проекти които пак бяха на Танев. Пътя към Славеево и вила армира. Провалиха ги хамелеоните от герб които бяха от БСП. Два големи проекта провалиха. Нищо не са направили и ще ги сменим след изботите.

     • Другарю,пропускаш най-важният и мащабен проект!Този за фотоволтаичния парк.Истинска емблема за прогреса на пролетариите от вси страни.Предлагам да се отрази в герба на града със следния текст,,На Фидел(Кастро) с любов към безвъзвратното минало.

     • “the true” ,не се ли усещаш , че малко вече си поизвехтял с лозунгите !
      Или ни вземаш за деца от забавачницата , та да си ги дрънкаш врели-некипели ?
      То и от забавачницата вече ви разбраха що за стока сте

 3. Ей, тия от общината не ги е страх от божествата явно са богопомазани,ама да не им остане само мазилото, т.е възелина

  Reply
 4. Я, Будинка се е научила да включва компа! Сега остава и Тонев да се научи 😀

  Reply
 5. Омръзна ми да чета глупости в този форум, написани от анонимни потребители. Явно политиката на администрацията е да се поддъжа анонимноста, неизевсто защо. Май ще спа да го посещавам, на там вървят нещата…

  пп: не е по темата, но ми писна вече.

  Reply
  • Бях обещал да не пиша, но и на мен ми писна да ме обвиняват ❗ Вие колко места в Internet сте видели, където няма анонимност ❓ Ако не ви е ясно, това е заложено в основата му. Ако не помните преди година имаше протести по повод опитите да се заличи анонимността в Интернет и да се упражнява контрол върху последната свободна медия!!!
   Съжалявам, но не обичам да отправят срещу мен безпочвени обвинения!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   И да повторя за хиляден път! Към момента в Internet всеки може да бъде анонимен и това се знае дори от децата! Нито регистрация, нито каквато и друга технология няма да направят даден потребител по-малко анонимен!!! Дори и във фейсбук съществуват хиляди профили на хора, чиито снимки са откраднати и се ползват от други лица! Помислете върху това, преди да продължите да ме обвинявате…

   Reply
  • Борис, дайте светъл пример на анонимниците, като си напишете трите имена, ЕГН-то, постоянния адрес по лична карта и IP-адреса, от който влизате…

   Reply
    • Разбира се! И портретна снимка тип “паспортна” да си сложи на аватара! Какъв е тази заблуждаваща снимка на бебе, която е сложил?! Едва ли не иска да повярваме, че някакво бебе влиза в ивайловград.ком, при условие, че Будинка се научи да ползва интернет, когато чукна 70.

     Reply
 6. Ако напиша в Гугъл “Админ”, “неБУДАст” или “бичслап” какво ли ще излезе?
  Сигурен съм, че админите и собственика на сайта имат достъп да електронната поща, с която съм се регистрирал. За питащите ще кажа – елпощата ми е Boristraikov. Можете с копиране да видите и снимката ми, и къде съм регистриран и кой съм. За разлика от вас аз се гордея с името, което са ми дали моите баща и майка.
  Мога да ви дам и номера на банковата си сметка, да я понапълните малко, че е празна горката. Нещо друго?
  Явно в Ивайловград (и не само там) има хора, които на думи се много сербез, ама на дела хич ги няма. Поради тази причина предпочитат да не се знае кои са. Ами живи и здрави, продължавайте да пишете анонимно, може би така ще оправите живота в града и околията. Желая ви успех.

  Reply
  • Ако трябва да съм сериозен, нито съм в Ивайловград, нито имам нещо общо с комунистите или герберите, но съм израснал там. Можете да попитате админа за имейла ми и IP-адреса ми – разрешавам…
   Параноик съм. Използвам интернет от много години и предпочитам да не оставям излишни виртуални следи за личността си. Не се знае за какво могат да бъдат използвани.

   Reply
  • По-добре анонимници, отколкото колаборационисти и предатели – довчера с бате Серго , днес с бате Бойко и винаги с таз , която е на влаЗт !
   Като твоята любима Коларова , например !

   Reply
 7. Три имена Божидар Димитров Стоянов
  Дата на раждане 03.12.1945 г.
  Място на раждане гр. Созопол
  Вербувал го служител кап. Цветан Станимиров на 04.12.1973 г.; възстановен на 22.07.1976 г.; подп. Атанас Димитров Василев на 29.09.1987 г., регистриран на 07.10.1987 г.
  Ръководил го служител кап. Цветан Станимиров; о. р. Атанас Атанасов; о. р. Тодор Костов; подп. Атанас Димитров Василев
  Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС, ПГУ; ВГУ-II-IV
  Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник секретен сътрудник; агент
  Псевдоними Кардам; Тервел; Телериг
  Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Собственоръчно написана и подписана декларация за сътрудничество; собственоръчно написани агентурни сведения; документи за получено възнаграждение; разходен документ, отчетен от ръководил го щатен служител; рег. бланка; рег. дневник; картони – обр. 1 – 2 бр., обр. 3, обр. 4 – 2 бр.; лично и работно дело Ф1, а. е. 3071; лично дело IА-36027.
  Снемане от действащия оперативен отчет
  Публична длъжност или публична дейност Министър без портфейл

  Комисията разполага с документи, удостоверяващи принадлежност на Божидар Димитров Стоянов към органите по чл. 1 след 10.11.1989 г.
  Обявен с решение № 69/ 29.06.2009 г. – лица, регистрирани от ЦИК за кандидати за народни представители

  Reply
  • Мармалада го забъркал Танев.Но вместо подсладител Тонев,типично за него се объркал,сложил черен пипер и го бракували.
   Сега двамата щели да го ядат.

   Reply
 8. Ясно на всинца ни :
  – в общината има безметежни служители / сладоледажии /
  – да дадем път на младите и оцеляващите чиновници динозаври / п…….ри /
  – страстта и пламъка с който тръгна новото управление / х…вци /
  – болшинството тресящо се за собствения комфорт / г@зоблизци /
  “Сладолед се ближе за сладост, п…а се ближе за младост, х..й се ближе за страст, гъз се ближе за власт.”
  Тонев показа че не е в тези квалификации !

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.