Диана Овчарова беше преизбрана със 125 гласа за председател на ивайловградското читалище

диана овчарова, председател, читалище ивайловградДиана Овчарова беше преизбрана за председател на читалище „Пробуда 1914” Ивайловград. Това се случи на провелото се вчера годишно отчетно-изборно събрание. Кандидатурата на г-жа Овчарова събра 125 гласа.

Втората кандидатура – тази на г-н Стефан Тонев, събра 4 гласа. Общото събрание реши читалищното настоятелство да е съставено от 7 члена. Имената на новоизбраните читалищни настоятели са: Георги Кьосев, Дарина Гайдарова, Златина Гайдажиева, Николина Райкова, Снежка Делииванова,  София Божинова.

На гласуване бяха подложени броят и съставът на проверителната комисия. Беше взето решение новата проверителна комисия да бъде 3-членна, в състав: Георги Иванов Марков,  Маргарита Богданова и Юлия Зехтенджиева.

 Общото събрание прие единодушно отчетния доклад, доклада за работата на читалищното настоятелство и този на проверителната комисия. Приет бе отчетът за 2012 г. и едновременно с това беше гласуван проектобюджетът за 2013 г.

 Председателят Диана Овчарова изказа благодарност към всички досегашни членове на настоятелството и проверителната комисия за работата им през изминалата година.

„Вратите на читалището са отворени за всички. Няма бивши и настоящи членове. Читалището е мястото, което трябва да ни събира и обединява. Предстои ни сериозното предизвикателство в юбилейната 2014 г., когато читалище „Пробуда 1914” чества своята 100-годишнина, да реализираме  онзи мащабен проект по „Програмата за развитие на селските райони”, който ще ни осигури дългоочакваното обзавеждане и оборудване, тъй желаната озвучителна и осветителна техника. Така ще можем да се поздравим не само с юбилея, но и с едно от най-хубавите читалища в цяла България.” – каза още тя.

13 thoughts on “Диана Овчарова беше преизбрана със 125 гласа за председател на ивайловградското читалище”

 1. ” На 113-ят конгрес на БКП отново бе преизбран другаря Тодор Живков ….. ! ”
  ………………………………………………………………………………………………………….
  Всяка прилика е случайна .

  Reply
 2. Отново и отново конфликт на интереси. Защо ли- госпожа кметицата ще си праща парички към читалището и ще я стигнете. И срещу нея да бягате, пак няма да можете да я стигнете- по едреене и дебелеене, по самозадоволяване на стопанството й, по…!!!

  Reply
  • Ей злобо, що не се скриеш ?! Змия да беше до сега щеше да ти свърши отровата ! Вземи си няколкото имена и се омитай !

   Reply
   • Знаем , че сте царе на гръмките празни приказки !
    Като тези , например : http://www.ivaylovgrad.org/index.php/news1/942-emblematichna-sedmica-za-ivaylovgrad

    Веднага разбрахме , че за една седмица града ни е станал по- добро место за живеене , пък ние да не усетим !
    Отново желаното става действителност / в нечии развитени фантазии / , бъдещето се смесва със сегашното , гарнирано с неуместни и излишно-разточителни прилагателни ! Боже , боже , слез та си прибери вересиите !
    Не знам кой трябва да се скрие !

    Reply
 3. Брех брех кметицата ни се засегнала но знаеш ли г-жо змиите са в твоето котило, което сега люпиш и живо раждаш…

  Reply
 4. Та нали точно за това се закриха Детски комплекс и Медицински център – да може Всенародното читалище да няма конкуренция и паричките да отиват само на едно място – при другарката Тодорка Живкова – Хаджиева – “вечния ” председател /настоятел / на банка “Пробуда”!

  Дали е така ?!
  Коментар по темата “Закриват медицинския център…………” дава отговор :

  / gricho
  August 31, 2012 • 1:42 pm

  Това е добре дошло за кметицата, нейните клакьори и всички подмазвачи от читалището, защото те ще ядат парите за развитие на децата без да полагат грижи за това
  Отговори на този коментар /

  Отговорът на този коментар е : БЕЗ КОМЕНТАР !

  Reply
 5. Абе, погледнете кой присъства на събранието- фризьорката на кметицата и нейния “мъж”, родителите им, членове на майката пп”герб” и тем подобни….

  Reply
 6. чух че кметицата ви е похарчила парите на читалището за другая цель. верно ?

  Reply
  • Не знам дали и за какво са похарчени парите , но от току-що исторически гласувания общински бюджет има заделени 100 000 /сто хиляди/ за банка – , пардон, читалище “Пробуда” ,при условие , че там нямат НИКАКВА дейност !
   Не знам за заплати на хранениците там ли ще отидат парите или за памперси на баба Шере-Метка , но и в двата случая това са незаслужено много пари !
   Сбъдна се тъй дълго бленуваната мечта на Йор-Данчо -фантазираните /виж предишни теми/ от него 100 хил.лв. , вече реални , благодарение на неговата домоуправителка , да са във “Всенародното” /както пише в по-горен пост/ читалище , .
   А иначе местните данъци за движима и недвижима собственост от тази година са УВЕЛИЧЕНИ с над 30 /тридесет/ процента – та това е почти един път и половина ! Респективно и заплатите в общината са увеличени със същия процент и сега шофьора на кметицата вече взима скромните 1000 /хиляда/ лева заплата /за месец/ !
   Как сте , как сте , шегувайки се , ви питам …..?

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.