Параклис в Свирачи?

параклис, свирачи
параклис, свирачи

Ще има ли параклис в Свирачи и защо вече 5 години на неговото място има само една купчина строителни отпадъци

Сигурно всички сте виждали недовършената постройка и купчината тухли в началото на село Свирачи. Може би дори помните от колко време те стоят там. Ако не помните, аз ще ви припомня – от последния събор в Свирачи, който беше преди 5 години. Тогава, разни хора, които няма да споменавам и тогава управляващите от БСП обявиха въодушевено, че ще строят параклис! И въодушевено започнаха. И както започнаха, така и бързо приключиха, струпвайки купчина тухли и малко бетон в началото на село Свирачи.

И ето, че неусетно дойде време за следващия традиционен събор, който се провежда на 5 години. И ето, че пак въодушевени започнаха да ни обясняват, как ще построят параклис, този път наистина. И пак започнаха приготовления, дарения и т.н. Само дето през тези години, някак си бяха забравили да ни кажат, че нито земята принадлежи на църквата, нито постройката е законна. И сега, малко преди събора по случай 100 години от завръщането на малоазийските българи се оказва, че нищо не е, както трябва. И почват да се обвиняват тоя и ония, но всъщност се пропуска, че нещата с параклиса са пълна боза! Примерно аз научих тази сутрин, че всъщност положението не се е променило и е същото, както преди 5 години, т.е. строежът няма нужните документи. Та дали ще има параклис, вероятно не! Не и скоро!

Като се замисля сега за тоя параклис се сещам само за едно. За БСП и за тяхното безхаберие относно Ивайловград. Постъпиха със строежа му по същия начин, както постъпиха с вилите на язовира. Гледаха си кефа 30-40 години и накрая, вилите били незаконни и ги събориха! Ама как всички други градове в България може да имат вилни зони, някои по-големи от самите градове, а Ивайловград няма? Ами може, щото тия от БСП-то “мислят” за гражданите! И после щели да ми реват като ощипани девойки и да викат, бат Бойко е виновен. Сигурен съм, даже убеден, че пак същия бат Бойко е виновен за това, че скоро няма да има параклис в Свирачи…

P.S. Може би някой от вас знаят, че отец Димо вече го няма. Човекът, който се грижеше за църквата в Свирачи, а и не само за нея. Същият, който с много усилия възстанови църквата в село Одринци, която сигурно много малко от вас са виждали. Та параклисът ли е най-големия проблем на Свирачи, как мислите?

Църквата в Одринци

49 thoughts on “Параклис в Свирачи?”

 1. Защо не пуснеш една тема, за отказа на общинския съвет да прехвърли земята на църквата, предвидена за строеж на параклис в Свирачи. Според Църквата за да се построи параклис, който да бъде осветен от тях, трябва земята да е собственост на църквата. На 09.06.2014 г., на редовно заседание, общинския съвет е отказал прехвърляне на земята. Като мотиви за отказа са били посочвани – липса на хора, липса на малки деца, не му е там мястото и .т.н. Благодарение на общинския съвет няма да има параклис за 100 – годишнината от завръщането на малоазийските българи. Въпреки че има архитектурен и конструктивен проекти и вече се събират дарения.

  Reply
  • А защо не сте написали, че този параклис е незаконен? Наистина, 5 години стои там и никой явно не го забелязва, но самата постройка е напълно незаконна. Вчера успях да се заблудя, че общинарите са виновни, а те са напълно прави.

   Reply
   • Нали идеята е да се направи всичко законно. Никой не желае да строй незаконен параклис. Като този е незаконен, защо не предложиха друг вариант? На човек, биха му направили впечатление мотивите. Да питам аз, от 1990 г. до момента, с колко се е учеличил Ивайловград и колко ще останат след още толкова? И в тази връзка възника следващя въпрос: Защо обшинския съвет трябва да “харчи” пари за града, след като и без това населението само намалява. Да вземем да го закрием. При това положение как предлагаш да бъде постъроен законен параклис, след като общинарите не искат? Тук не говорим за отпускане на пари, а за земя. Да не говорим, че представители на общината участваха в първата копка – има и видео. И как 5 години не се сетиха, че е незаконене, а чак сега?

    Reply
    • Ами и аз това питам! Как така тия от БСП, дето го започнаха тоя строеж на параклиса, не се сетиха, че е незаконен?????? Много добре са знаели. 5 години никой не се сетил да направи нещо и сега преди събора, ама то такова. Лично аз също бях заблуден, че всичко е ОК със строежа на параклиса…

     Reply
 2. Никой – никога не е заявявал, че всичко с параклиса е законно! Това, че направиха първа копка, и че жителите на Свирачи имат желание да направят параклис е едно. Това, че общинския съвет им е отказал, това да стане позаконен път е друго. Въпроса не е дали е или не е законно построеното до момента, а как да стане така, че да волята на свираченци да бъде изпълнена и то по съответния, законов ред, за което не се изисква много помощ от общинския съвет. Има изготвени проекти, трябва само да се прехвърли земята на църквата – защото по църковните канони било така. Ако беше някоя незаконна частна постройка ( хотелче, виличка, магазинче), да са намерили стотици начини да я узаконят, но понеже става въпрос за параклис – желание на местните (които са малко, стари, няма деца и т.н. / никъде в мотивите не става дума за законен – незаконен). Проблема се решава с “не сме съгласни”, щото няма келепир. Днес така за Свирачи (няма хора) утре по същия начин ще кажат така и за Ивайловград от Областнтата управа. Тая приказка за камъните и главата не е измислена случайно. Само за твое сведение – гласувалите против не са от БСП. Има един куп изготвени докладни до общината от две години насам. През това време никой ли не можа да се сети, че има някакви нередности, а напротив обещаваха помощ. И пак питам, целта е да направим нещо по законен ред или нищо, че е по лесно? Защото ако има желание – има и начин.

  Reply
  • Много писания, много нещо… Каква първа копка на чужд парцел? И от БСП са гласували “За” вероятно, защото точно те са започнали тия бакии!!! Ако по време на тяхното управление, те също бяха на тоя събор преди 5 години, бяха направили нещата, както трябва, щеше да е по-добре, нали? И ние, свираченците, щяхме да си имаме параклис!

   Reply
 3. Изграждането на един параклис е свято дело! Нека не го опорочаваме с политически подмятания. Има Канони и Закони, които трябва да бъдат спазвани, за да бъде благословен параклиса. Има инициативен комитет и дарителска кампания, която е подета и всеки може да дари, за да изградим мечтания параклис за 100 – годишнината от завръщането на малоазийските българи.Това смятам да направя аз. Времето е твърде кратко, за да го пропиляваме.

  Reply
  • Наистина , да умееш с излишно много баластни думи ,разтегнати надълго и нашироко да НЕ кажеш нищо – си е направо изкуство ! Това в общината го умеете ОТЛИЧНО !
   А човека от Свирачи просто пита /превеждам/ :ще се намерили законен начин да се построи параклиса или не ?
   Огговора може да е едносрична дума с точно 2 /две/ букви !
   Само че е отговорно !

   Reply
   • Така като гледам само един е успял да разбере основния Въпрос – ДА или НЕ. Иначе да – пари за параклиса “всеки може да дари”. Ама после, какво ще ги правим? Хората ги даряват за параклис, а място за него няма и скоро не се знае дали ще има.

    Reply
    • Какво да или не, като тоя параклис е напълно незаконен. И никой не е питал свираченци, искат ли параклис.

     Reply
     • Май, май почти никой не чете коментарите. Човека от Свирачи пита за възможност за построяване на ЗАКОНЕН параклис, а не започнатия какъв е. Освен това не знам да е бил поставян официално въпроса пред свираченци, но доколкото съм чул вече има дарения, както от свираченци така и от ивайловградчани и др. Така, че мисля, че това донякъде дава отговор на въпроса съгласни ли са или не.

     • А бре anonimen, точно ти май не можеш да четеш. Човекът от Свирачи не е задал нито един въпрос и говори точно за този параклис, който е бил обсъждан и на сесията.

  • Мдаааааа “Времето е твърде кратко, за да го пропиляваме.” Като чета това “вече” съм някак си “по – спокоен” ! Всичко е “шест”, “строежът на параклиса върви с пълна сила” и това, че останаха по-малко от 2 месеца, “вече’ не ме притеснява изобщо.

   Reply
   • Те, там в общината , во главе с кметицата , са специалисти по дългите , нескончаеми , изобилстващи с излишни тежки епитети и разтегнати до безкрайност празни приказки . Какво значи “решение е намерено ” след като нищо друго не е направено ?
    Много важно , че времето било твърде кратко !
    В общината знаят как се пропилява време , тъй като са царе на излишните действия и на още по- излишните приказки .
    Като в оная песен на “Щурците “: ” Думи , само думи – едри лепкави петна …”

    Reply
 4. Admine, admine… Време е вече да се събудим. Ето част от въпросите, втория и третия от тях към теб: “Като този е незаконен, защо не предложиха друг вариант?”, “При това положение как предлагаш да бъде построен законен параклис, след като общинарите не искат?”, “И пак питам, целта е да направим нещо по законен ред или нищо, че е по лесно?”, “Ама после, какво ще ги правим? (дарените пари ) и т.н. Лесно е да се каже не става. Въпроса е как да стане? Въпроси бол ама отговори не виждам. Никога не е късно едно нещо, дори и да е започнато не по законния ред, да бъде завършено при спазване на всички “Закони и Канони”.

  Reply
  • Имах предвид мнението му, от което започна всичко, но както и да е! Какъв вариант да предлага общинския съвет, че не се сещам? Вариантите са си описани в закона. И кой е казал, че общинарите не искат параклис? И т.н. Ама какво да се хабя да пиша. 5 години никой нищо не направил, както 30-40 години пак същия никой(разбирай БСП Ивайловград) не направи нищо за бунгалата на язовира и сега общинския съвет ви виновен. Странни хора сте, ей.

   Reply
 5. Нека има храмове и християнски , както и мюсулмански, еврейски, будистки,протестански и еб@л съм и м@м@т@ к’ви ли още не , ама нека се спазват елементарни правила.
  Та , има ли нещо законно в досега изграденото(план, собственост терен, срокове,БПЦ становище, нещо ЗУТ т’ва он’ва) – разбирам от словоблудството на ” свираченец” , че нЯмА так’воз животно !
  Та, за досега “изграденото” трябват актове, обаче има няколко смекчаващи вината обстоятелства, един орешенец преди години се пробва да го премахне със ЗИЛът, преди още малко години един друг свираченофил допълни селския курбан с дизел ……тЪ аРе #поСпреТесе.
  p.s. нищо против “начинанието”,но точно там ли му е местото?

  Reply
 6. Админ ,това (чети по-горе): “При това положение как предлагаш да бъде постъроен законен параклис, след като общинарите не искат? ”
  и това : “И пак питам, целта е да направим нещо по законен ред или нищо, че е по лесно? Защото ако има желание – има и начин.”
  и това: “Въпроса не е дали е или не е законно построеното до момента, а как да стане така, че да волята на свираченци да бъде изпълнена и то по съответния, законов ред, за което не се изисква много помощ от общинския съвет.”
  -не са ли въпроси – даже и въпросителни си имат накрая ?
  Ех , това пусто четене – много зор дава !
  Впрочем, нищо не пречи на кметицата (така и така се е включила в дебата ) да се консултира , ако не е в течение , със съответните директори на дирекции в подопечната й община ( а там директори – бол) и да даде накратко все пак някаква яснота по въпроса , ама наистина с няколко думи ,и тогава ,предполагам,духовете ще се успокоят !

  Reply
  • Писах вече, какво съм имал предвид. Преместих и коментарите тук, да са си на мястото. Колкото до Диана Овчарова, за разлика от предишните управляващи, които се мислеха за някаква висша раса, поне се опитва да е по-близо до гражданите, та сигурно ще внесе повече яснота!

   Reply
   • Към момента няма данни да има хора от селото, които да са против изграждането на параклиса., а дали там му е мястото е друг въпрос? Там е била направена първата копка, в присъствието на свещеник (ако не се лъжа – споменатия от теб отец) и вероятно затова? Също така има изградени основи и част от стените /които останаха от орешенеца 🙂 /, и може би затова искат да продължи строежа предвид малкото останало време до събора. Като се споменава незаконно КОЙ го определи това? (admine?). Не съм чул да има решение на някой от органите, че строежа на параклиса е НЕЗАКОНЕН и да са предприети мерки в тази връзка. Ако е бил такъв защо никой не е предприел мерки за разрушаване на построеното – това щеше отдавна да е решило въпроса. Така, че законен – незаконен и в двата случая не е предприето нищо (и последните 5 и последните 2 години за дострояване или събаряне). И в единия и другия случай “вината” е еднаква. Жалкото е че цялата “простотия” става в навечерието на 100 – годишнината, и че за нещо Свято не можем да се обединим.
    И АДМИНЕ стига с това ТАЯ партия ОНАЯ партия (щото от “оная” партия не си видял много). Партиите идват и си отиват, а параклиса все още го няма. Един параклис не можа да ни обедини – какво остава за друго?

    Reply
    • Добре де. Аз ли съм тъп? Как се очаква гражданите да спазват разпоредби и закони, като дори тия дето трябва да съблюдават за спазването им, ги нарушават? И какво има да се обединяваме. Можело е ония, дето го започнаха, да го направят, както му е реда. Да не казвам пак кои са, че нали не било хубаво…

     А колкото до тия локуми, че не бил незаконен, защото нямало решение, което да посочва, че е такъв, просто не зная как и не искам да го коментирам…

     Reply
   • Админе, вместо да пишеш празни приказки – питай колко “совалки” са правени в общината по въпроса с параклиса, през последните 2 години, и какъв е бил резултата? Кой, какво и колко е свършил в тази връзка, за да се стигне до финала – последното решение на общинския съвет ?

    Reply
    • Какви совалки? Ако има нещо официално от последните години, покажете го да го видим и да стане ясно, кой крив и кой прав. Ако няма нищо официално или то е от миналата седмица, явно не пиша празни приказки?

     Reply
     • Защото ти си се хванал като удавник за сламка за тези последни 5 години (от събора през 2009 г. до момента). Елементарната математика за 1 клас показва, че от тогава приблизително 2,5 г. са управлявали “едните” и 2,5 г. “другите” т.е процентно е около 50/50. При това съотношение възниква въпрос, на който ти като завършил първи клас би могъл да отговориш, кой е свършил/несвършил по-малко работа по въпроса с параклиса през тези 5 години? В тази връзка още нещо МНОГО ВАЖНО, което явно си пропуснал/проспал админе. Инициатори за строежа на параклиса не бяха тези или онези политически представители на общината, а беше един – единствен човек, имащ корени в Свирачи, който обяви, че ще изгражда параклис на това място. Въпросния човек настояваше до последно, че той ще построи параклиса и не даваше да се издума, че друг може да го довърши. И така до преди 2-3 години, когато окончателно се отказа от построяването му. Тогава стана ясно, че около строежа не всичко е уредено законово. В тази връзка хората от селото решиха, че е ГРЕХОТА да има започнат параклис и да не бъде довършен. Затова от тогава бяха предприети съответните действия, за искане на съдействие от общината за ЗАКОННОТО дострояване на параклиса. Ако още нещо не ти е ясно питай. Не срамно да питаш – срамно е да не знаеш, а да пишеш, че тая или оная партия била виновна.

     • Та значи, доколкото разбирам от писанията ти, някакъв човек решил да строи нещо си и не давал на община Ивайловград дума да продума? И те, защото някакъв си човек не им давал дума да продумат, не знаели, че той започва да строи нещо напълно незаконно? Така ли? И като бяха с редом с него да правят първи копки и т.н. съвсем нищо не продумаха, така ли? Щото аз чух други неща от официалните представители на общинската администрация по време не събора! Но нали той не им е давал да продумат дума, значи аз съм в грешка! Дошъл лошия чичко с параклиса и дипломата, тогава добър, и заявил – ся ши прая нещо си, а вие не се обаждайте, че не давам! Този човек в качеството си на какъв не е давал на никой дума да продума? И като гледам какво пишеш за смятането и годините(И така до преди 2-3 години), май този човек се е разпореждал основно с тия, дето не ми давате да ги споменaвам! Но е най-покъртителна частта от писанието ти “Тогава стана ясно, че около строежа не всичко е уредено законово.”! Значи до тогава никой не е разбрал, така ли? Т.е. предходното управление на Ивайловград не са знаели какво се случва?

      Както и да е. А относно математиката, можеш да не се притесняваш точно за мен. Мога да смятам малко 😉

   • Решение по ситуацията е намерено и то бе обсъдено в съвместна среща с целия Инициативен комитет на село Свирачи, с който се срещнах още на следващия ден след Общинската сесия. Параклис ще има! Но ще се направи законно и по правилата!

    Reply
    • Значи като се надигнат хората да искат нещо, можело и да се размърдате. Браво, браво, благородно дело.Ние, които следим новините и коментарите към тях в този сайт, сме ви благодарни, че лично ни съобщавате, че сте се решили на едно добро дело – да подкрепите благородното начинание на хората.

     Ама… доста нередности има в тая община, ми се струва. И доста нередности, за поправянето на които не ми прави впечатление и не чувам да има никаква дейност от страна на общината. Ами хайде, де!! То вярно, за 4 години мандат, я успеете, я не успеете да ги разберете даже половината от тях кои са, ама пък и не си губете времето, силите, ресурсите с глупости, де!

     Те децата са си добре и без вие да им рисувате по лицата по 5 пъти в годината, та да карате родителите им да мислят, че са ви приоритет те.А същевременно коментирате закриване на Детската градина в квартал Лъжда, за да може хората, които са разчитали на нея, да губят време и да влизат в излишни разходи, за да откарат децата си в другата Детска градина.Примерно.

     А пък дърветата… и те са си добре, даже и без да ги омотавате с парцали покрай мартенските празници, не им е студено, макар че е още кажи-речи зима.Ама вместо това пък, може да не ги окастряте или директно отсичате на поразия, да засадите нови тук-там.

     И още нещо.Прави ми впечатление в коментарите към новината относно “замръзналите” действия по пътя към Славеево, никъде не видях г-жа Овчарова да е успокоила лично с нещо хората с изпотрошените коли. Ами съветвам я да не се прави на ударена. Защото е много лесно да се хвалиш какво си направил.Ама пък като има много неща, дето трябва, ама не си ги направил, не се прави, че не те засягат и че не си чул, че хората са недоволни и се оплакват, и искат отговор.И не говорим за отговор по форумите, социалните мрежи, коментарите към някоя новина в някой сайт, а отговор по принцип.Най-добре отговор с ДЕЙСТВИЯ.

     То има още мнооого много,дето не е както трябва, ама .. всички си знаем.Айде, със здраве.

     Reply
    • И какво е решението?Пак прах в очите на хората.Написно е нещо в което няма нищо конкретно.Има решение.Какво е то?Намерено решение.Къде сте го намерили. В наръчника Лъжи и мажи така че да не разбират.

     Reply
 7. Аргументите на Общински съвет не бяха само тези. Един от основните аргументи беше, че не е редно да даряваме /подаряваме/ общинска земя на Църковното настоятелство! За което лично аз мисля, че са прави. Защо трябва да дарим земята си и то на кого. На държавата в държавата. Нямам нищо против да има параклис, макар че точно на това място въобще не му е мястото. Но имам против да им се подарява нещо което е собственост на общината. Защо? Защо? Защо? Да им пълним гушите на онези с големите черни джипове и с часовниците, които носят най-нахално и на двете си ръце. Кметът на село Свирачи се аргументира, че понеже ставали лоши неща в селото трябва да се направи параклис. Не е от параклиса, от хората е. И не се случвам само там, а навсякъде.

  Reply
  • какви лоши неща стават в свирачи освен това че е пълно само с пидираси и печки?

   Reply
   • Пича е най прав от всички.
    И ако продължавате да пишете тъпотии ще ви закарат в Смокинята при тия дето оправят мъже.
    Тогава няма да сте толкова умни всичките.
    В Свирачи е много опасно вечер да не ви набарат манафите че ще ходите по голям зор без да се напъвате.
    гхохоохо яко чукат не си играят и не прощават.

    Reply
  • “Аргументите на Общински съвет не бяха само тези” – Факта че е имало и такива аргументи говори ЗЛЕ за представителлите на общинския съвет, зщото подобни коментари не са по-малко обидни от “лош материал” за жителите на селото. Аз също не съм привършеник на това да се дарява земя на църквата. Но при положение, че такива са каноните не виждам голям избор, дори и на друго място, общината пак ще трябва да го дари. Втото това е ОБЩИНСКА земя – т. е. земята е обща на хората в общината, а не на частна община – Ивайловград. Нима “старите” хора в това село нямат право на ползват, част от общинската земя за свои нужди. Трето това парче земя – в нищото, няма да послужи за построяването на нищо по-добро. И в момента там расте само трева и е пълно с магарешки фъшкии. С времето тревата и фъшкиите ще стават повече и повече. И не на последно място, до тук в коментарите се говори, че на параклиса не му е там мястото, но НИКОЙ не предложи по добро място, както и конкретно предложение за решение на проблема. МОЛЯ предложете по-добро място за ЗАКОНЕН параклис в с Свирачи, при възможност без необходимост от ангажиране на общинския съвет, защото даряване на 20 кв.м. в нищото са ГОЛЯМ проблем.

   Reply
   • С магарешки фъшкии и много тръни е пълно и училището в Свирачи. Доста голям парцел. Може там да се направи параклис и ще е по-добре

    Reply
    • Идеята не е лоша 🙂 . Но освен от общинарите и попа, кой знай от кого още ще трябва “благословия” и пак няма да стане. Накрая ше взема да предложа да го направят в двора на къщата 🙂

     Reply
     • Наистина не е лоша, а и в доста училища, например в тук в Пловдив, последните години се направиха параклиси. В София също зная, че има параклиси в училища.

   • Защо не дариш твой имот на Църковното настоятелство / попищата/ Да не си мислите, че Общината е по-богата от църквата? От какъв зор ще им даряваме, защо не я поискат за безвъзмездно ползване, но да си остане общинска собственост? Ами на всяка цена трябва да им се подари…………….. Не са прави “поповете”, онези същите с джиповете и златните ролекси!

    Reply
 8. Не знам, не съм на ясно! Може би това са лошите неща, които се случват. Малко ли е?

  Reply
 9. Защо трябва да се подарява земя на църквата? За да се оядат още ли? Тая църква е пълна мафия.

  Reply
 10. Именно! Главно за това част от общинските съветници не са били съгласни с кметицата Пехливанова!

  Reply
 11. Има ли желание-ще се намери начин!Нима долнолусовската църква да е била законна в момента на построяването и?То е ясно,Властта е опорочена и винаги ще е така както е казвал долнолуковския поп… И жалко че всичко тръгва оттам! 🙁

  Reply
 12. Тая кметица там,в Свирачи, не е ли от БСП?
  Те са царе на първи копки,първи заварки!А след това обикновено остава една гола поляна…
  Така е и с АЕЦ Белене,така е и с Южен поток.
  Така ,че въобще не се изненадвайте!
  За 5 год.толкова ли не можаха да се ориентират какви действия да предприемат?

  Reply
  • Да от БСП е! Само, че за разлика от големите градове, в “селата” избирателите не гледаме кандидатите за кмет от коя партия са, а какви хора са. И обяснението е много просто – тук всички се познаваме и номера с партията не минава, за разлика от “големите” градове, където и едно магаре да вържеш, като е от определената партия ще спечели.

   Reply
   • Затова ли Ивайловград е пълно с вързани магарета които гласуват за Танев?

    Reply
 13. След като кметицата е поела ангажимент и намерила решение относно параклиса , предлагам чесането на езици /разбирай – чесането на пръсти по клавиатурите / да престане вече ! Както казват братушките : поживем – увидим !

  Reply
 14. Да ,бе, да – Ивайловград не е пълен с вързани магарета , а с отвързани /отвъртяни / такива ! А за кого са гласували – стана ясно от последните кметски избори – за един индивид , който и три минути не може да помни – маймуните помнят повече !
  Защо ли?
  Отговора дава сайта на общината /ivailovgrad.org / където в темата “Община Ивайловград с проект по ТГС България – Турция” ,четем :” …ремонт и обновяване на сградата на Детския комплекс в Ивайловград; закупуване на оборудване и обзавеждане на Детския комплекс.”
  и “… благоустроен и оборудван Детски комплекс за нуждите на младите хора …”
  Нас ли ни прави на тъпи , или тъпия е някой друг , но да припомня на кметицата и на нейните венцехвалители , които сега са на службичка в общината , че ДЕТСКИ КОМПЛЕКС в Ивайловград вече от две години НЯМА ! Справка – Държавен вестник !
  Тогава за прословутите 20 хил.лв , които харчел ДК на година / токова пари струваше и ремонта на кабинета на кметицата / комплеска бе закрит- майната им на децата, на кой му пука за тях !
  Сега изведнъж – деца , млади хора , Детски комплекс – чудо ли е станало или някой е превъртял заради ПАРИ !
  Та въпроса е : КЪДЕ ЩЕ ОТИДАТ ПАРИТЕ ЗА ДЕТСКИЯ КОМПЛЕКС , след като ДЕТСКИ КОМПЛЕКС вече НЯМА ?!
  Аз , например , веднага мога да позная !

  Reply
 15. Г- жо кмет , свършиха ли парите на банка “Пробуда” (за където тази година има заделени от общинския бюджет 100 /сто/ хиляди лева) , та взехте да вадите и мъртъвците от гроба ?!
  Малко ли ви се стори подигравката с Детски комплекс преди две години , когато с такава слонска упоритост го закрихте , та сега взехте да му ровите кокалите ?!
  Или когато става дума за ПАРИ , всички нравствени категории се изключват ( който ги има ) ?!
  Това с “мъртвите души” – ЗАУЧЕНО ПОЛОЖЕНИЕ от ИЗБОРИТЕ ли е още , или , който може – го може ?
  ” …благоустроен и оборудван Детски комплекс за нуждите на младите хора…” ( виж общинския сайт)- ах тез пусти ПАРИ -доста умопомрачително и халюциногенно въздействие имали .

  Reply
  • Попитали кметицата след закриването на Детския комплекс :
   -Защо не помислихте за децата , защо ликвидирате комплекса ?
   Тя отговорила : Просто ИЗБИВАМ КОМПЛЕКСИ !

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.