Баскетболните кошове на Дупката

баскетбол, ивайловград, кошовеСъжалявам, че пускам подобни снимки в страницата на Ивайловград, но хората, които работят в общината и за нея, трябва да видят, че не е нужно само да се отбие номера. В случая тези, които са монтирали баскетболните табла на Дупката. Това табло можеше да се спаси още при монтажа, ако бяха отделили 10 мин. да пробият дупки в металната конструкция и да го захванат здраво, а не някой хлапе да се пробва да забие и да го счупи. Напълно нормално е младежите, които играят баскетбол да се хващат за ригна, то това е най-атрактивната част от играта, но както и да е. Да не говоря, че не е спазен стандарта за височина на ринга на 100% и те трябва да са по-нагоре! Т.е. на височината на металната конструкция! Също така не мисля, че боята е изпадала от хвърляне на камъни! Иначе как ще се обясни това, че е изпадала най-много от страната на слънцето? Но както и да е!

Същото е и с пейките пред музея и дъските, които се изваждат постоянно! Тях не зная кой ги е правил, но също не са изпълнени добре. Лично за съм ходил там с винтоверт и съм се мъчил да оправя дъските, но не става! Просто са много некадърно направени и дори при нормално сядане на по-тежък човек могат да се изкъртят! Да не говорим за някой хлапета, с всичките им маймунджилъци. А тези пейки са точно до училището! Не казвам, че не са изкъртени от ученици, дето стъпат по тях, ама пък кой да предположи, че дете може да се качи на пейка?

Та тия неща ги качвам и пиша, не да слушам после оправдания, или някой да ми обяснява, как само мрънкам, а да се сети екипът, който работи в община Ивайловград, че трябва да вземе да мисли и да прави нещата с малко повече желание! Или пък да има хора, които следят за качеството на работата на тоя екип! Не да хванат резачките и да режат дърветата в Ивайлвоград, все едно режат в участък на горското дърва за огрев!

Естествено, има го и другия момент, че ивайловградчани трябва да пазят хубавите придобивки и да ценят труда на всички в общината, който в последните години е наистина много и никога не съм го отричал! Защото чупейки, замърсявайки и т.н. демотивират работещите за един по-добър Ивайловград!

5 thoughts on “Баскетболните кошове на Дупката”

 1. Екип но обшината , мислене , желание за работа -ле-ле , та това са взаимно изключващи се понятия !
  На общинарите им дай само показност и фукане чрез харчене на пари за глупости.
  Примери – бол !

  Reply
 2. Ако някой може да даде по-качествени от тези нека го направи!Ще бъдат монтирани!

  Reply
  • Тъп като ивайловградчанин си номер 1.
   Тъп ивайловградски селяндур.
   То ти е написано, че и каквито и да са, ако се монтират по ивайловградски тъпанарски начин, винаги ще се чупят, но няма кой да чете.
   Само тъпанари като теб са останали в това скапано село Ивайловград.
   Тъпанари, които много разбират от всичко, а нищо не могат да направят кто хората.

   Reply
   • Не всеки ивайловградчанин е тъп!!!

    Просто повечето от тези, които не са тъпи, са избрали да не живеят вече там.

    А тези, които все пак са останали в родния град, се делят най-общо на две групи – способни и мислещи и такива, които работят в и за общината.

    ОТВАРЯМ СКОБА:

    От позицията на млад човек, който НЕ живее в Ивайловград и НЕ симпатизира на никоя политическа партия и на никоя личност, която е или е била кмет на общината, държа да отбележа, че госпожа настоящата кметица, в началото на мандата си, се погрижи да “почисти” общината от така или иначе малкото на брой кадърни общински (тогава) служители.

    Но, разбира се, явно е по-важно да имаме хора, които да щракат с фотоапаратчета безценните мигове от всяко едно измислено мероприятие в общината, да пишат “новините” от общината на сайта ѝ и по разните му там измислени страници, групи и не знам още какво във фейсбук, нищо, че въпросните млади кадри явно не са съвсем на “ти” най-малко с пунктуацията на родния език, да не говорим за каквито и да било журналистически умения.

    И на всичките общинари целта им е една – да демонстрираме дейност пред народа, че то, нали знаете, като няма хляб, поне зрелища да има 🙂

    Та къде ти ум и разум, къде ти съобразителност, било то за едни елементарни инструкции по поставяне на баскетболен кош.
    Да не говорим, че едно средно интелигентно дете в 5-ти клас на родното училище би съобразило по-адекватно как е правилно да се поставят тези кошове.

    ЗАТВАРЯМ СКОБАТА.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.