Велоалея към Лъджа, Ивайловград

Велоалея, Лъджа, ИвайловградОт няколко седмици, някакъв благоевградски бизнесмен, се опитва да изгради велоалея до Лъджа, а голяма част от ивайловградчаните си задават много въпроси. Същите въпроси си задавам и аз, и след като не намерих отговор на сайта на общината, реших да ги задам тук. Задавам ги, защото обичам Ивайловград и некачествените ремонти напоследък, взеха да ми идват в повече!

 • защо колчетата за велоалеята са поставени по този начин?
 • защо бордюрчетата, които са поставени, са по-скоро анимационни и се сливат с пътя?
 • защо е избрана фирма, без служители и техника от 500 км. да направи въпросната велоалея и т.н.
 • по Закона за обществените поръчки директното възлагане мисля е до 60 000 лева за строителство? Т.е. защо община Ивайловград е избрала въпросната фирма от Петрич? Защо не избра местна, или стимулираме липсата на работа в Ивайловград???

За десетте дни, през които бях в Ивайловград видях само това, как 2-3 работника и собственика се кахърят около нещото, което са сътворили! Явно в недоумение, след като очакванията им се бяха разминали с резултатите. А аз нали ходя до Свирачи по минимум 3-4 пъти на ден, та доста ги наблюдавах. Даже видях и други интересни неща, ама както и да е. Та въпросната група, начело с човека с благоевградския Крайслер, видимо не знаеха, какво точно вършат.

През времето, което прекарах в Ивайловград, се видях с много хора и всичките си задаваха много въпроси относно творението до Лъджа. Всички се чудеха какъв е този човек с крайслера, който гледа тъй умно бъдещото велонещо! Много от тях чух да си задават въпроса, защо и как се е появил същия този, от другия край на България, да прави нашата велоалея и колко пари ще ни струва това удоволствие?

Затова реших и потърсих информация за въпросната велоалея, но не намерих почти нищо, освен новините в пресата, на които честно казано, много се зарадвах, преди да видя нещото! Та потърсих и основно две неща не ми станаха ясни от решението на общинския съвет и информацията, която е публикувана на сайта на общината:

 • защо цената на велоалеята до Лъджа става от 27500 лева на 50000 лева?
 • как е избрана фирмата изпълнител?

Може тази информация да не е публикувана. Ако някой знае нещо повече, например някой от 11-те гласували “ЗА” общински съветници, нека сподели.

P.S. Всички коментари от днес се преглеждат задължително и празни приказки ще бъдат изтривани, че не ми се четат предизборни нападки! Който иска да клевети някого, да си намери друго място! Тук вече смятам да има само факти!

 

велоалея, лъджа, ивайловград

4 thoughts on “Велоалея към Лъджа, Ивайловград”

 1. Ай кажи сега харесва ли ти пътя? Изрязага едно 50см от пътя… иди се размини с комбайна, тир… иди се размини зимата с кола. За тия -50см получихме нещо което бива наводнявано от дъждовете. Забележи, че не казах велоалея, защото велоалеите не започват и не свършват с високи бордюри! Поредната простотия е това според мен. Дай някакъв проект за да видим как е трябвало да бъде построено въпросното нещо.

  Reply
 2. Никой няма да отговори, защото са си направили далаверата
  Пука им за вас

  Reply
 3. То няма лошо да има алея, но както е изпълнена май крие повече рискове от ползи. Вече бях свидетел на ситуация в която замалко а стане инцидент. Ако там стане птп недай си боже да има пешеходци на алеята, че с тия паянтави колчета мпс-то е директно върху алеята. Само вдигнаха риска за птп-а като стесниха толкова много пътя. Трябваше да разкопаят още малко пръста за да не се стесняват така пътните платна.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.