Вярвам, че заедно можем да променим Ивайловград

“Общинският съветник следва да насърчава открития обмен на идеи и информация.”

От доста време си мисля за нещо и ето, дойде момента да попитам за вашето мнение.

Интересно ми е, дали би имало смисъл, важните за Ивайловград проблеми и възможните им решения, да се разискват в Интернет? Идеята е, всеки гражданин да може да даде мнение по дадения проблем и да сподели своето виждане, дали това е нужно, или има по-належащи за решаване проблеми. Знаете също, че има много ивайловградчани къде ли не по света, видели са какво ли не, натрупали са солиден житейски и професионален опит и ще е ценно, ако всеки от тях може да е съпричастен към проблемите на Ивайловград, да даде по някой съвет, или пък градивна критика!

Също така мисля, че е време, решенията на общинския съвет да бъдат споделяни с гражданите и те да дават своето мнение за тях. Не както се правеше до момента, гласуването на всяко едно жизненоважно решение за Ивайловград, да е повлиявано само от партийните интереси и пристрастия! Това е недопустимо! Общинския съвет и кметът на общината трябва да работят в полза на гражданите, да се допитват до тях и да се съобразяват с тяхното мнение! Не да се срещат с тях веднъж на всеки 4 години!

Целта е, гражданите да участват пряко в управлението на община Ивайловград! По този начин, достигайки до някакво разумно и надявам се, ползотворно предложение/решение, то ще бива внасяно за разглеждане и гласуване в общински съвет. Да, зная, че освен да се приеме, след това трябва да се изпълни, но когато има широка публичност и най-вече – одобрение, много по-трудно някой ще го забрави в някоя папка, в някое бюро!

Ясно ми е и това, че всички опити на държавни и т.н. институции за подобни неща са се провалили, но тук няма да разчитаме на никой друг, освен на себе си и ще го правим за идеята, безвъзмездно. Ако се стигне до там, да ни бъде даден шанс да го изпълним, за техническата реализация ще помогна аз и други млади ивайловградчани, които милеят за родното място. Затова се надявам на съпричастност и желание да опитаме?

Зная, че както кметът, така и общинския съвет, нямат сили и познания, сами да се справят със всички проблеми! Виждали сме го толкова много пъти. За да се решат проблемите, трябва да участваме всички, заедно. Защото те са наши, общи проблеми! Не само на кмета, на общинския съвет, или на дадено село!

Това е. Зная, че сигурно ще се изпишат много глупости. Зная и това, че подобно нещо не кореспондира с разни интереси, за разни неща, но какво пък! Струва си човек да опита. Съдбата обичала смелите!

Като за начало, очаквам градивни критики и мнения. И най-вече ме интересува това, дали подобно нещо според вас би имало някаква, макар и минимална полза за Ивайловград? Аз вярвам, че ще има!

P.S. Знаете, че от години пиша, но явно никой не ме слуша. Затова реших, че това е начинът, да послушат всички нас – ивайловградчаните!

Прочетете внимателно какво пише на снимката по-долу!obshtinski 11111111111

14 thoughts on “Вярвам, че заедно можем да променим Ивайловград”

 1. Идеята е свежа но с как ще се случи?В този съвет има хора дето са пуснали корени там и няма да ви оставят толкова лесно да им развалите рахата

  Reply
 2. Освен споделеното в статията, имаме и доста други идеи свързани с работата на Общинския съвет, но за да бъдат осъществени, трябва всички да се преборим с безразличието, което ни е обзело, да се отърсим от страха върлуващ последните години в любимия ни град!!! Искам също така, всеки да разбере, че всички са важни, за да спасим малкото останало от “южната приказка на България” трябва да сме единни и да покажем на върхушката унищожаваща това свято място, че вече няма да ги търпим!!!

  Reply
 3. Действайте младите , защото Златил пак е вътре
  От едно време унищожава града този човек
  Слага и маха кметове и гони хората от Ивайловград
  Излъга хората с кооперациите едно време и им разграби всичко и пак гласуват за него
  действайте вие , а ние ще ви подкрепим

  Reply
 4. За подобно интернет обсъждане е нужна и воля от новоизбраните съветници.
  Скептичен съм, че може да се случи, като гледам мераклиите 🙁

  Reply
  • Кои по-точно мераклии имаш в предвид? Защото само аз си знам какво ми е коствало да събера всички от листата и да ги убедя, че не бива да стоим безучастни и само да мрънкаме следващите четири години!

   Reply
  • Интернет не необходим ако имаш градивни идеи. Искаме да осигурим достъп на всеки желаещ да даде предложение, което да се разгледа от общинския съвет, сега хората остават нечути и се надяват само на предизборните обещания, които по една или друга причина не се изпълняват, при все, че има подписани договори с избирателите в някои села, които договори са забравени от едната страна и сега продължават да се дават същите обещания като тогава! Дискусия като тази има за цел точно да изчисти дребни пропуски, които ние не сме забелязали, но четящите тук ще ни подскажат, така че се чувствайте свободни за всякакви предложения, който смятате че са важни, за да се спаси малкото останало от нашата община!

   Reply
 5. Е как КОИ мераклии?
  Започвам с #КОЙ – Хаджиев, Мехмед, Хорозова, Танев, Кръстев, Овчарова, Зафирова, пропускам някой, но ще добавя при удобен случай. Това са ретроградни елементи на постоянното присъствие в общински съвет, съответно ще бъдат против всяка иновация или публичност в дейността на обществения орган.

  Reply
  • Точно с това искаме да се справим, защото на нас ни писна!!! Защото знаем, че не сме сами!!! Защото знаем, че трябва да спасим остатъците от нашата община!!! Защото искаме да оставим нещо след себе си!!!

   Reply
  • С цялото ми уважение към мнението Ви, едно от лицата, които изброихте, няма място в черния Ви списък, а именно г-жа Хорозова, ако става въпрос, разбира се, за г-жа Александра Хорозова. Тя дори не е член на настоящия общински съвет, справка – http://www.ivaylovgrad.org/index.php?option=com_content&view=article&id=290&Itemid=626
   Моля Ви, не стреляйте на посоки. По скромното ми мнение, тази жена, която работи усилено за развитието на децата и младите хора в града ни, е заслужила много повече да бъде член на общинския съвет, отколкото голямата част от настоящите му членове. Вярвам, че тя е от хората, които биха подкрепили и работили за осъществяването на идеята, която е в основата на този пост, независимо дали е общински съветник, или не.

   Останалите изброени няма смисъл да се коментират, за всеки, способен да разсъждава самостоятелно човек, е ясно, че болшинството от тях не биха позволили на плебеите да се бъркат в решенията им като общински съветници по какъвто и да било начин.

   Reply
   • Не я познавате достатъчно добре или се влияете от чужди мнения, за да твърдите подобни неща. 🙂
    А да кажете, че някой ,било то директор или учител в родното училище, тормози или тероризира децата, или пък им съсипва бъдещето .. нямам думи, наистина, по-голяма простотия не може да се измисли. Аз поне такива хора не познавам там, такова нещо не ми се е случило да видя или забележа, а завърших не много отдавна 🙂

    Защо трябва само да бълваме злословия срещу каквото и когото ни падне, без дори да се замислим дали това, което говорим, е наистина така, е това не ми е ясно.

    Reply
 6. Не съм фен на безсмислените спорове, още повече такива, които са на тема, на която не й е тук мястото, все пак постът е засъвсем друго.
  Но след като говорите наизуст неверни неща, което много мразя, ще попитам как тероризира учителите по-точно г-жа Хорозова, като се бори всеки един от тях да остане на работа, въпреки делегираия бюджет на училището, който е пропорционален на броя ученици в него, и от който бюджет се плащат заплати на всеки един учител?Кара ги да работят извънредно ли, да правят нещо, което не им влиза в задълженията ли, заплашва ви с уволнение, ако не я подкрепят на местните избори ли (това последното, знаем, е характерно за госпожа настоящата кметица, но само за нея, мисля)?
  А за учениците, мисля че за всички е очевидно, че просто се старае да им осигури възможно най-добра среда и най-качествено образование, доколкото е възможно. Аз лично мисля, че успява. Да, иска учениците да са дисциплинирани, но кое по-точно наричате тормоз, посягала им е физически или ги е тормозила психически някак ли???
  Би било хубаво да аргументирате с примери своите твърдения, защото иначе си остават празни приказки и клевети 🙂
  Нека в крайна сметка оставим жената на мира.
  Та така, хора, които говорят наизуст и нямат собствено мнение, подчертавам, СОБСТВЕНО, а не внушено им от някого, не са тези, които ще движат този град напред. А без да съм песимист, мисля, че в този град живеят предимно такива хора. Надявам тази ми преценка да е грешна.
  P.S: Извинявам се на админа и на всички, които следят темата, за спама 🙂

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.