Използване на медиите в полза на хората Ивайловград

медиите в ИвайловградОт доста време обмислям една идея, която сега ще опиша. Идея, как може да се използват средствата отделяни от община Ивайловград за реклама, за стимулиране на икономиката и в полза на ивайловградчани. Очаквам вашите критики и предложения в коментарите след темата!

Всички знаете, че община Ивайловград издава общински вестник. Знаете и това, че се отделят средства за журналисти, които работят в общината, както и за реклама в медиите. Ние вярваме, че тези средства може да се използват в полза на гражданите! Вярваме, че с помощта на същите тези медии, може да се рекламират продуктите и услугите, които се предлагат в община Ивайловград, като по този начин ще се стимулира местната икономика. Като се започне от продажбата на селскостопански продукти и се стигне до услугите, които се извършват от различни еднолични търговци и т.н. Всичко това може да получи по-голяма публичност, защото ще се учудите, колко хора живеещи в общината, не знаят какво се произвежда и какво се предлага от местните хора и бизнес.

Идеята, която искаме да се опитаме да развием е, да се стимулира обмена на стоки и услуги чрез реклама. Какво лошо има, всеки да знае какви производители има в общината? Или пък кой може да върши дадено нещо – например да ремонтира покриви, да слага изолация, врати и т.н. По този начин ще се помогне поне малко на местния бизнес и ще се стимулира развитието му и инвестициите в него. А какво пречи рекламата да стигне и до съседните общини и Гърция? Особено до Гърция. Какво лошо има в това гърците, които са едни от основните потребители на стоки и услуги в нашата община, да знаят какво се предлага!

Отново, както и с публичността на решенията на общинския съвет сме решили, това да стане и в Интернет, и с помощта на общинския вестник. Започнал съм нов сайт, на който ще има място за обяви, те ще се публикуват и във Фейсбук и ще има интерактивна карта на търговските обекти в града. Отново ще е безвъзмездно. Ако някой иска да помага, добре е дошъл! Да спомена, че вече има няколко човека, които изявиха желание да помогнат! Остава да накараме и общината да се замисли върху този въпрос.

Друго, за което имам голямо желание е, да се ползва общинския вестник и Интернет пространството, за уведомяване на гражданите за важни неща като – срокове за подаване на документи за различни субсидии, провеждани търгове в общината и т.н. Зная, че това се правеше в някаква степен, но после остана на заден план, а в общината има много хора, които нямат достъп до Интернет, но четат общинския вестник.

Също така, за да обвържа тази статия с предходната, искам да се помисли за вариант, важните решения на общинския съвет, също да се публикуват в общинския вестник! Нека хората от общината, които се явяват работодатели на този общински съвет, да могат да видят, кой и как работи за тях!

P.S. Надявам се на градивна дискусия, която ще е от ползва за всички! Мога да пиша и още по темата, но това надявам се ще даде яснотата, която е нужна!

2 thoughts on “Използване на медиите в полза на хората Ивайловград”

  1. ВСИЧКО Е ЧУДЕСНО И ИЗПЪЛНИМО ,НО АЗ ИМАМ ЕДНА ИДЕЯ КОЯТО КАТО Я КАЖА НЯКЪДЕ И МЕ МИСЛЯТ ЗА НЕАДЕКВАТНА И БИХ ЖЕЛАЛА ДА МИ ПОМОГНЕТЕ ДА Я ОСЪЩЕСТВИМ ,А ТЯ Е СВЪРЗАНА С НЕПОСИЛНИЯ ЖИВОТ НА НАШИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ,ИЗОСТАВЕНИ НА ПРОИЗВОЛА ,ЗА ЕДНА НАЦИЯ СЕ СЪДИ ПО ОТНОШЕНИЕТО И КЪМ ДЕЦАТА И ПЕНСИОНЕРИТЕ .АКО ПРАВИМ КАКТО СА ПРАВЕЛИ НАВРЕМЕТО НАШИТЕ ПРЕДЦИ БОГОМИЛИТЕ,ВСЕКИ КОЙТО РАБОТИ ОТДЕЛИ МЪНИЧКО ,БИХМЕ ПРЕДОСТАВИЛИ БЕЗПЛАТНА ХРАНА . НЕ МИ КАЗВАЙТЕ ,ЧЕ Е НЕОСЪЩЕСТВИМО ЩЕ СТАНЕ ЕДИН ДЕН ,АКО ВСИЧКИ РАЗБЕРЕМ ,ЧЕ СМЕ ЕДНО ЦЯЛО .ВСЕКИ МОЖЕ ДА СЕ ВКЛЮЧИ ,С ТРУД БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ,СЪС СРЕДСТВА,С ПОМЕЩЕНИЕ ,С ПРОДУКТИ …..ЕТО ТОВА БИХ ЖЕЛАЛА И ТОГАВА СЪС СИГУРНОСТ ДУМАТА ,,КМЕТ” НЯМА ДА Е СВЪРЗВАНО С НАРИЦАТЕЛНОТО ,,КРАДЕЦ”.УСПЕХ ВИ ЖЕЛАЯ

    Reply
  2. Овчарката се държи като Сталин.Налага цензура и заплахи.Ползва всичкиия ресурс на общината само да се хвали.Раздава предизборно тетрадки на децата които са напечатани от общината.Ползва парите на общината за предизборна кампания.Уволнява и заплашва хора.Медиите се контролират повече от всякога.Сталин е пикльо.Овчарката е перфектния тиранин и диктатор.Къде работят всички от герб.В общината.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.