Обещания към Ивайловград – водоснабдяване!

Преди четири години от ГЕРБ ни обещаха много неща, някой от тях се изпълниха, а други бяха забравени! Сега пак ни обещават много от тях, като казват, че този път щели да ги изпълнят. Да започнем с първото – подобряването на водоснабдяването в Ивайловград.

vodosnabdqvane-ivaylovgrad-2011-2015

Беше ни обещано, че ако ГЕРБ спечели изборите, ситуацията с водоснабдяването в Ивайловград ще се подобри. Както всички ивайловградчани могат да видят и усетят, дори и чрез автомобилите си, това не само, че не се случи, но и стана по-зле! Налягането на водата в града е много ниско, защото в старата част на Ивайловград тръбите са много стари и се пукат за “Добро утро”. Това може да се докаже много лесно – цялата стара част на Ивайловград е разкопана! Не стига, че налягането е ниско, ами и старите етернитови тръби са канцерогенни! Сетете се сами, до какви болести води това! Освен това цената на водата в Ивайловград е една от най-високите!

Та освен, че нямаме нова водоснабдителна мрежа, нямаме и пречиствателна станция в града. Това ни беше обещано и беше важно за ивайловградчани, най-вече за здравето им, за това, дали ще имат налягане да изперат като хората, или за това, дали града ни няма да е целият разкопан!

За почистването на коритото на т.нар. Го..янка, известна в миналото като Вриш, мисля, че не трябваше да се чистят само храсталаците около бензиностанцията, а самото дере. Цялото! И трябва да се чисти с помощта на машини, не става с лопати и кирки, но това е мое мнение. Не само да се махнат няколкото храсталака точно там, където минават всички ивайловградчани?

За тия основни ремонти на ВиК мрежата в селата, също нищо не се случи. Уж всяка година щяха щеше  да се прави по нещо, но уви! То и в Ивайловград ако се правеше всяка година по малко, щеше да е по-добре, но пак уви! За селата ще ви кажа само, че в някой от тях дори нямат питейна вода, а много други имат постоянни проблеми с водоснабдяването! Защо никой не се сети за тях толкова години? Нима там не живеят хора?

P.S. Най-обичам, като съм си в Ивайловград, да маневрирам с колата около изкопите в старата част на Ивайловград, оставени след ремонти на спукани тръби!

водоснабдяване, ивайловград
Водоснабдителна мрежа в Ивайловград

3 thoughts on “Обещания към Ивайловград – водоснабдяване!”

 1. Единия ден ровят да намерят дипломата на Иванушка за ВиК инженерство , а на другия ровят за дипломата за редовно вишу на нек`ва детска учителка с огромна талия и с още по-огромно самочувствие .

  Reply
 2. Ако ви кажат , че село Безводно се намира в област Кърджали , на 45 км северозападно от областния град – не вярвайте !
  Истинското село Безводно ( с претенции за град )се намира в област Хасково , на 105 км югоизточно от областния център , на 4 км от гръцката граница,срещу гръцкото село Кипринос.
  В това село почти винаги е без вода ,независимо дали е лято ,зима или с шумни ПР акции са поставени нови тръби.
  Естествено, днес няма вода , както и вчера , на Нова година също ,както и безброй пъти преди това.
  Но ,на кой му пука – важното е да се изпълнява девиза на селската община : “бързо , лесно ,безвкусно”,а за важните неща ,за които се е писало безброй пъти: спасявайте се поединично – за нас са парите !

  Reply
 3. Естествено , че ще даваме обещания ,ние друго не даваме – само взимаме ! Ето – взехме ви акъла с ефектни npocmomuu , на които и малки деца не се лъжат , като големи Яйца Великденски ,омотани тръни около пътни знаци и дървета,шарени стълби,улици с четири вида настилка едновременно(павета ,асфалт,бетон и баластра),градинки оградени с остри камъни за пукане на гуми и разрязване на ходила и т.н.
  Гласувайте за нас и щи ви вземем и здравето (нямате и болница хе-хе)и парите (колкото са ви останали), че нямате и банка ( ДСК)вече хе-хе , и живота дори ! Ще ви направим прости като нас -“Аз съм прост и вие сте прости” беше казал някой , но не помня кой .
  А вие ?!

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.