Общинска администрация работеща в полза на гражданите

obhstinska-administraciq-ivaylovgrad-23Знаете, че общинската администрацията е един от основните работодатели в Ивайловград и като такъв, трябва да е основен двигател за развитието в общината. Да помага на бизнеса и гражданите, да стимулира инициативите и т.н. Всеобщо мнение е, че има доста неща в работата на общинска администрация Ивайловград, които се нуждаят от промяна. За да не влизаме в спорове и караници, няма да ги изброявам, но всеки гражданин се е сблъсквал с тях. Ще спомена само, че третият в нашата листа за общински съветници – Атанас Вангелов Карамфилов, проектира преди години обслужване на едно гише, което днес не работи?

Според нас, за да заработи една общинска администрация качествено, има един много лесен и естествен подход, който вече се ползва в редица общини, включително в София. В тях е въведена практиката за допълнително материално стимулиране на служителите. Ако се замислите, това е напълно нормален и естествен ход – ако някой работи качествено, ефективен е, помага с труда си на гражданите, защо да не бъде стимулиран? Защо този, който работи много и ако има такива, които не си мръдват пръста, да получават еднакво възнаграждение? Работата не се измерва само в часовете престой на работното място! Затова, за да имаме общинска администрация, която работи в полза на гражданите е необходимо да се направят редица качествени промени.

Друг много важен момент е непрестанното повишаване на квалификацията на служителите, които работят в общинската администрация и общинските предприятия. Това, заедно със стимулирането им въз основа на техния принос и резултати в работата ще помогне, както на гражданите на община Ивайловград, така и на т.нар. общинари. Все пак най-ценният ресурс са хората, а в Ивайловград все по-често се усеща липсата им, въпреки голямата безработица. Затова, за да се опитаме да запазим стойностните служители е необходимо, да отвръщаме на тяхното старание. Не да ги слагаме всички под един знаменател!

Друго много важно нещо е по-близката работа на администрацията с гражданите и фокусирането й върху основните проблеми на общината. От срещите с хората по селата разбрах само едно, че много от техните проблеми са били загърбвани и никой не се е сещал за тях през годините. Освен преди избори, естествено. По този начин сме позволили редица села да имат постоянно проблеми, например с водоснабдяването, а някой дори да нямат такова. Ако това не се промени, община Ивайловград ще остане не с 6000 жители, колкото са в момента, а с много по-малко. Затова всички, които получават заплата от данъкоплатците, следва да работят за тях. За всички тях! Защото хората от селата също са жители на тази община!

Накратко, важно е да се стимулират общинските служители, които работят за хората и дават своя принос, не само своето време! И да се чуват проблемите на хората и заедно с тях да се намират решения. Не само по време на избори, а през целото време!

И една история за финал. Един учител решил да покаже на учениците, какво ще стане ако третира всички като равни. Казал им, че ще им пише средноаритметична оценка и им раздал да правят контролно. На първото, както винаги, отличниците изкарали 6-ци, двойкаджиите 2-ки, а останалите както преди. Средната оценка на всички ученици била 4-ки! На следващата седмица, пак им раздал контролно, като този път отличниците решили, че щом ще имат 4-ки, няма смисъл да се трудят толкова. Двойкаджиите и т.н. решили, че отличниците пак ще им изкарат 4-ки и не си мръднали пръста. Този път обаче, всички имали средна оценка 3! И така, докато целият клас се провалил напълно…

8 thoughts on “Общинска администрация работеща в полза на гражданите”

 1. Защо общината е заключена и защо в нея работят хора,които се държат ужасно с хората?Питам госпожа Овчарова да отговори.Да каже защо никога не може да я намери човек в общината?Понякога е там а казват че я няма?Много си е повярвала и снимките с прегърнатите бабички са само за пред хората

  Reply
 2. Визията на Диана за ограбването на Ивайловград
  Колко още алеи трябва да се направят с парите на хората

  Моята ВИЗИЯ за ИВАЙЛОВГРАД:
  Мерки и проекти: Мярка 1: Модернизиране на жизнената среда
  Проект: Ремонт настилки и благоустрояване на централен градски площад;
  Проект: Обновяване на входните пространства на града;
  Проект: Изграждане на велоалея, свързваща града със с. Славеево
  Проект: Изграждане на велоалея „Пенсионерската чешма”.

  Reply
  • Не се чудете
   Цялата програма им е такава на ГЕРБ и на Диана
   Нищо друго освен строителство
   Хората асфалт не ядат но от асфалта се краде най много
   Качеството на пътищата в Ивайловград го показва
   Няма никакво качество следователно са откраднати много много пари
   Цялата и програма е такава защото от асфалтче и ремонтчетата може да се краде много
   Питайте я на кои строителни фирми е обещано да строят в Ивайловград и ще разберете много неща

   Reply
   • А вие да не би да очаквате да отговори на този въпрос, тя на елементарни въпроси не може да отговори на хората по селата, а вие искате да ви каже в прав текст от кой лапа кинти!!!

    Reply
    • Тя, милата, в прав текст може само да лъже, да клевети е да лее мазни слова, на директни и/или неудобни въпроси не отговаря. Знам от личен опит, за съжаление 🙂

     Едиствено се надявам мнозинството от хората в Ивайловград да прогледнат най-после и да й вземат кокала на властта от устата, и на нея, и на всички безделни готованци около нея, повечето от които е уредила да безполезничат в общината срещу ежемесечно заплащане.

     Стига сме чакали някой такъв да мисли и да работи за нас наистина, а не само да се прави, че го прави, а ние да се правим, че му вярваме.

     Със стари дами нов бардак не става, знаем 🙂 Крайно време е за нови идеи и нови хора, които имат безкористното желание и реалната възможност да ги осъществят.

     Reply
 3. Ужас… но за жалост това е положението навсякъде… Не трябва да се примиряваме и да ни тъпчат, като мишки.

  Reply
 4. В общината на едно южно градче дошло писмо от областта ,в което се казвало , че ако продължава да намаля населението на градчето с такива темпове ,ще се наложи да закрият общината ,поради преминаването на населеното место в друга категория и че нямало да отговаря на условията за град.
  В общината изпаднали в паника , а кметът (по-точно кметица)свикала веднага общинския съвет и им съобщила :
  -Имам една добра и една лоша новина! Лошата е ,че заради многото хора , които изгонихме от града , населението много намаля и има опасност да закрият общината и тогава – сбогом парички .
  Добрата новина е , че по една директива на ЕС , нали сме и европейски граждани, за да отговаряме на условията за град ,трябва да има в града поне един професор и един ЛГБТ-гражданин или пидираз , както му казват тук в един наш квартал . Така че , мислете какво може да се направи по въпроса !
  Настъпила гробна тишина.Мисленето било противопоказно на общинските съветници,защото ако са можели да мислят , нямало въобще да са там.Минало половин час,минал един час ,минал час и половина – тишина .Към началото на вторият час най-лоялния съветник станал и казал:
  -Госпожо кмет,аз дълго мислих,преценях , пресмятах ползи и вреди,плюсове и минуси,добро и лошо и накрая реших да се прежаля и да стана един ъ-ъ-ъ-ъ , професор !С това преполагам , че половината от проблема е решен, какво ще кажете ?
  Кметицата му отговорила :
  -Като те знам , че си първосигнален и mъn ,колкото мене,от опит мога да кажа , че на теб по лесно член ще ти влезе в задника , отколкото акъл в главата !
  Затова по добре вземи стани един пидираз , както му казват, а учени хора за акъл , както обикновено , ще си доведем от другаде !

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.