Всеки народ заслужава съдбата си!

ivaylovgrad-voda-2016Всеки народ заслужава съдбата си, както е казал Монтескьо. Тъй, както и всеки ивайловградчанин я заслужава.

Годината е 2016, а Ивайловград е целият разкопан! Навсякъде кал, купчини пръст, дупки, които не са следствие от иманярска дейност, а са завещани ни от ВиК ями, следствие на поредната отстранена авария. Ями, които си стоят така с години. Ями, които съм виждал да бъдат запълвани от хората, пред чиято къща са! С бетон, не с асфалт! Но като се замисля, то асфалта, който полагат из нашата община е с по-лошо качество.

Та ямите, хем си стоят, хем се и умножават, и увеличават броя си, в някаква ужасяваща прогресия! Но защо се случва така може да си припомните от ето тази статия за канцерогенните, адски стари тръби, които тровят ивайловградчани – За водоснабдяването в Ивайловград Тровят и физически, и психически! Психически, защото последно време е цяло чудя, ако има ден, в който водата не спира. И това ще продължи още дълго, но на кой ли му пука. Както не ви пука, че в Ивайловград няма работа, няма бъдеще, няма вода, има отровен дим от несъществуващо сметище, има все повече роми, има най-голяма безработица в област Хасково и т.н. На кой ли му пука. Затова и на мен вече не ми дреме. Както на много други бивши ивайловградчани…

P.S. Честита баня…

18 thoughts on “Всеки народ заслужава съдбата си!”

 1. Е,нали си имаме “нови” блокове!Общината няма да спечели нищо от противопоставянето си с ВиК!Ще загубят/и губят/ всичи ивайловградчани от това!

  Reply
 2. Също факт неоспорим е , че такова безмозъчно управление на града никога не е имало !Само показност и словесни и физически изхвърляния .Колко трябва да си зле с горния етаж , за да проумееш , че без тъпи градинки , излизан площад , шарени блокове със съмнителна изолация , иснасилени псевдо-празници – може , но без вода – не може ! И това е от години ! Толкова ли са скъпи тези водопроводни тръби ,че за тях пари не се намериха а за толкова глупости се намериха ?!
  Но сами сме си виновни – избрахме си магарета да ни водят и сега навсякъде – магарии !

  Reply
 3. Поредния ПР за Чобанова от Ев. Димитров – председател на БКС който е един от видните експерти разработвали интегрирания план на Ивайловград /подлези, надлези, мостове, жп гари, Говнянка плавателна и т.н./ за който има къса памет!
  Доказахте че герб не е партия ми корпорация! Едни 200000лв на вас и колоездачна обиколка през Ивгр.

  Reply
 4. К`во ви пука,ве?! Имало вода-нямало вода , имало дупки – нямало дупки !
  Разковничето е в медитацията !
  Медитирайте пред деветото чудо на света , което е в Иваловград , щедьовърът на титаничната Общинска архитектурна мисъл ,индулгенцията на общинските лизачи ,Целебният монумент , който цери всякякви болежки и сбъдва всички желания , тотемът на безсмъртието – ШАРЕНИТЕ СТЪЛБИ СРЕЩУ ВХОДА НА ПАЗАРА !
  Няма друг толкова щастлив град с безкрайно шастливи жители , които да немеят и благоговеят пред такива велики ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ !

  Reply
 5. Сега , като нашарят и “улиците” с кичозните , пардон , с алтернативните дизайнерски пешеходни пътеки ,няма да се траем от щастие – толкова много нови неща на глава от населението няма в нито един друг “град”!
  Само дето и това мероприятие ще е от типа “всичката пАра – в свирката”, ама това са някакви си незначителни подробности ,важното е да е бързо , лесно, безвкусно и да може да се снима .
  Е,разбира се, водопроводните тръби не отговарят на тези условия …

  Reply
 6. Хора! Събудете се най-после! Ако смятате да живеете в тоя “град”, си търсете правата и не се страхувайте! Стига са ви правили на луди тия…(възпитанието ми не ми позволява да нарека с правилната за тях квалификация), дето ви управляват! Стига те са колили и бесили! Стига са се мислили за вездесъщи!Вие сте повече, вие сте по-умни, по-кадърни!Не се предавайте, за Бога!
  Не, не е нормално да няма вода по 5 пъти на седмица – не си мълчете!
  Не, не е нормално да няма здрава улица – не си мълчете!
  Не, не е нормално да няма болница – за Бога, не си мълчете!

  Reply
 7. Обществена поръчка ОП-33/18.10.2016 на община Ивайловград

  “Зимно поддържане и снегопочистване на улици в гр. Ивайловград и четвъртокласната общинска пътна мрежа, оперативен сезон 2016/2017 г., по две обособени позиции”

  В договорът НЕ пише , че хубаво трябва да се отъпква снега по улиците от ТРАКТОРИ С ВДИГНАТИ ГРЕБЛА ,ама за някакви си над 190 000 лева ще се радвате на заледени улици, дори когато снега другаде вече ще се е стопил ,защото стъпканият сняг се превръща в ЛЕД !

  Е-е-е-х , кинти,кинти , с математическо действие деление,колко ли още простотии ще се извършат заради тях!

  “ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ ФУНКЦИОНИРАТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ОБЩИНАТА СИ , А ИВАЙЛОВГРАД – ВЪПРЕКИ НЕЯ “

  Reply
 8. Добре, де, аз не мога да разбера, тия наглите, които очевидно никаква не са я свършили, явно за да не вилизат в “излишни разходи”, като ви срещнат някъде по заледените улици, не им ли е неудобно да ви погледнат в очите?
  Или празните им глави са толкова високо вдигнати, че не виждат никого и нищо около себе си?

  Reply
 9. Тия , наглите отново никаква не са я свършили , защото толкова могат , горките !За тях мотото “БЪРЗО,ЛЕСНО,БЕЗВКУСНО и опасно ” е светая светих в напъните им.
  Става въпрос за комуната от некъдърници , наречена община , които поведоха финалната битка срещу малкото останали живи дървета по улиците на “града” ни.Получаващата там грешни пари озеленителка ли е , орезилинителка ли е , чувала ли е въобще за оформяне на корони ,понятия като “скелетни клони”,”санитарно подрязване”, или -бам-през кръста , за по-лесно.?!Наясно ли е колко години расте едно дърво, за да стане дърво и за колко кратко време може да бъде унищожено ?
  АМИ , КАТО ТОЛКОВА ВИ ПРЕЧАТ ТЕЗИ ДЪРВЕТА , ИЗРЕЖЕТЕ ГИ ОТ ДЪНО , ТА ДА МИРЯСАТЕ !”То и без това вече заприличахме на пустиня !
  За създаване на нещо хич ви няма , ама за УНИЩОЖЕНИЕ на полезни неща – нямате равни на себе си с безмозъчнине си демонстрации !
  Вижте мислещите с главата си как го правят :http://bnr.bg/varna/post/100776352/zapochna-nalojitelna-rezitba-na-ulichnite-darveta-v-dobrich

  Reply
 10. Верни на традицията си за нескончаеми ПР акции , като основна дейност на институцията , от Община Ивайловград са изпратили писмо-предложение до Организационния комитет на рали “Париж-Дакар” за организиране на резервен паралелен маршрут, минаващ през Ивайловград .
  От организационния комитет на рали “Париж-Дакар” ,след съответно проучване ,са отказали с мотива че предложеното трасе през Ивайловград и твърде труден за ралито .

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.